Мониторинг на опасностите от последните 10 години на страната / изпълнение на 16 програми за пасивна защита в МЗ

0
(0)



ISNA/Хузестан Ръководителят на организацията за извънредни ситуации в страната подчерта необходимостта от създаване на неактивни комисии по отбрана в университетите по медицински науки и каза: Имаме много важни и чувствителни центрове като болници, здравни и лечебни центрове и ИТ системи, за които трябва да се погрижим .

Д-р Джафар Миядфар, на конференцията за пасивна защита в здравната система, която се проведе днес (28 декември) в Университета по медицински науки Джундишапур, Ахваз, заяви, че пасивната защита създава имунитет за страната и заяви: Иран е политическа и предразположена към аварии страна. Политически целият свят е фокусиран върху Иран, за да могат да ни ударят. Що се отнася до инцидентите, може би 30 до 32 случая от повече от 40 известни инцидента в света се случват у нас, като някои от тези инциденти се повтарят.

Според Исна той добави, че инциденти като наводнения, бури и земетресения се случват в страната и чести наводнения са настъпили в Хузестан. Появата на инциденти, причинени от бедствия, има своята сложност и изисква правилна реакция, а новите технологии правят работата все по-трудна от ден на ден. В дискусията за хардуера понякога човек вижда врага пред себе си, но в дискусията за софтуера такова нещо няма и човек в един ъгъл на света се прицелва в друга точка.

Ръководителят на организацията за извънредни ситуации на страната каза: „Най-жизненоважният ресурс на всяка страна са човешките ресурси и поддържането на здравето на човешкия дух и тяло принадлежи на нейните човешки общества.“ Ако обществото има здрави и културни хора, то определено ще бъде прогресивно.

8-ми ранг на Иран в Балахизи

Миядфар заяви: Министерството на здравеопазването, като пазител на здравето и лечението, е отговорно за ролята на здравето в обсъждането на пасивната защита и всичко, което се случва в тази област, се връща към Министерството на здравеопазването и Министерството на здравеопазването отговаря за това. Според глобалния доклад Иран е на 8-мо място от 10 по отношение на уязвимостта, което означава, че може да е осем пъти по-уязвим.

Той заяви, че цялата карта на Иран е червена по отношение на земетръсните разломи и добави: Наблюдават се около 250 опасности, включително земетресения над 4 Рихтер, и страната ни непрекъснато се тресе. Обикновено всяка година в света около 3 хиляди души загиват при тези произшествия, около 9 хиляди души са ранени, а около 150 хиляди души страдат от последиците от тези произшествия.

Ръководителят на организацията за извънредни ситуации в страната продължи: Последното голямо земетресение се случи в Khoi и значителен брой хора бяха засегнати от него, а някои бяха принудени да напуснат града си.

Промяна на съотношението на селското и градското население

Позовавайки се на развитието на урбанизацията и промяната в баланса на селското и градското население, той каза: В момента 70% от хората са градски жители и 30% са селски жители, докато преди беше обратното. Маргинализацията се разви, а културният конфликт и условията, които се случват в покрайнините на градовете, направиха работата по-трудна и проблемите по-сериозни.

Събаряне на къщи при най-малките инциденти поради липса на строителен надзор

Миядфар заяви: В покрайнините на градовете общините и тези, които отговарят за тази работа, не са стриктни в наблюдението на сградите, строителството и инфраструктурата и в резултат на това с най-малкия инцидент къщите се унищожават и значителен брой хора са ранени или унищожени.

Необходимостта от създаване на неактивни комисии по защита в университетите по медицински науки

Ръководителят на организацията за извънредни ситуации на страната продължи: Иран е политическа и ядрена държава и светът не иска да имаме ядрени разработки, така че ние сме постоянно под заплаха.

Позовавайки се на комбинираните войни, той каза: Пример за тези войни бяха миналогодишните бунтове, когато видяхме, че врагът влезе в ситуацията с всичките си инструменти и идеи и искаше да навреди на Иран. Воденето на тези войни стана много трудно и е трудно да се премине през този път. За щастие страната ни подмина историята от миналата година, но трябва да отбележим, че киберпространството и твърдата и меката война затрудниха държавите.

Позовавайки се на целите и задачите на пасивната защита в областта на здравеопазването, Миядафар каза: Идентифицирането, приоритизирането и намаляването на заплахите и идентифицирането и намаляването на уязвимостите са в дневния ред на пасивната защита на Министерството на здравеопазването и тези въпроси се проследяват.

Позовавайки се на необходимостта от активиране на комисиите за пасивна отбрана в университетите по медицински науки, ръководителят на организацията за извънредни ситуации на страната каза: Обучения се провеждат в пет полюса на страната и днес в шестия полюс на страната и този въпрос показва значението на пасивната отбрана и нейната роля.

Той каза: Имаме програми за пасивна защита в университетите, особено в университетите, които са по-стратегически важни, и има други университети, които трябва рутинно да укрепват своята инфраструктура.

Посочвайки необходимостта университетите да предприемат действия по отношение на пасивната защита според документите нагоре по веригата и идентифицирането на важни и чувствителни центрове, той добави: Университетите трябва да наблюдават щетите и заплахите, които съществуват в тяхната провинция, и да формулират план и системи за индивидуална защита, за да се справят с осигуряването тях.

Миядфар заяви: Може да нямаме много жизненоважни центрове в областта на Министерството на здравеопазването, но имаме много важни и чувствителни центрове като болници, здравни и лечебни центрове и ИТ системи, за които трябва да се погрижим.

Подчертавайки необходимостта от планиране за идентифициране на способности в областта на пасивната защита в Министерството на здравеопазването, той каза: събиране на необходимата информация, осигуряване на необходимото оборудване и съоръжения и установяване на вътрешноорганизационна и извънорганизационна координация, целенасоченото развитие на системата за лечение, базирана на съществуващите заплахи, също е сред другите задачи.Това е в областта на отбраната.

Той добави: В някои провинции има специални заплахи като ядрени заплахи, а в някои провинции има други проблеми, които трябва да бъдат планирани и върху които трябва да се работи.

Опасността от комара Aedes

Ръководителят на организацията за спешна помощ в страната заяви, че е много важно да се подобри капацитетът и да се отговори на лабораторните нужди и каза: Сега проблемът с комара Aedes се поставя като едно от предизвикателствата пред здравната система, защото този проблем се разпространява бързо.

Той каза: Въпреки че болестта все още не е идентифицирана, тези комари са се развили в цялата страна от най-южната част на страната до най-северната точка и експертите казват, че ако това се случи, може да е по-уязвим и опасен от Corona.

Миядафар добави: „Разработени са програми в областта на комарите Aedes и се надяваме, че ще бъдат одобрени от правителството, така че да бъде включена трайна и конкретна надеждност за справяне с тях.“

Той каза: Биологичният лагер е създаден в Керман, за да можем да имаме център в южната част на страната и всички провинции да могат да бъдат наблюдавани по отношение на ситуацията с комарите Aedes и работата да продължи напред.

Той добави: Има и редица биологични заплахи в Южния полюс на страната; Например червеният бръмбар унищожава всички горички в южната част на страната, а селскостопанският джихад се бори с това явление. Има най-новите постижения и информация в това отношение на неактивния информационен сайт за отбрана на Министерството на земеделския джихад.

Необходимостта от провеждане на академични изследвания в областта на пасивната защита

Ръководителят на организацията за извънредни ситуации на страната заяви: Развитието на образованието, научните изследвания и обучението на живата сила в областта на пасивната отбрана започна от миналата година и се преследва общата подготовка на целевата сила в това отношение.

Той каза: Част от изследванията, провеждани в университета, трябва да бъдат неактивни в областта на отбраната и университетите са уведомени да направят това.

Казвайки, че е много важно да се осигури работна ръка според вида на съществуващите заплахи, Миядафар каза: необходимо е да се изготвят протоколи и да се подобрят стандартите за прогнозиране и превенция, да се подготвят протоколи за диагностика и бързо предупреждение и бързо уведомяване, да се разработят протоколи и подобряване на стандартите за контрол, лечение и възстановяване също трябва да се отбележи.

Заплахата от външни войни за Иран

Позовавайки се на действията на Министерството на здравеопазването в областта на пасивната защита през последните две години, ръководителят на организацията за спешна помощ в страната добави: Предприети са действия в областта на мониторинга и мониторинга на заплахите. Едно от предизвикателствата в тази област е войната между Нагорни Карабах, Азербайджан, Украйна и Русия, като и четирите са ядрени по някакъв начин, така че имаше опасения, че ако нещо се случи в ядрения дебат, около четири или пет северните провинции на Иран ще бъдат включени, така че трябва да се направи подготовка в това отношение. Бяха взети специални грижи, така че ако нещо се случи, да знаем как да се справим с него.

Той продължи: В тази връзка беше създаден радиационен център в Университета по медицински науки в Табриз, а болница в Ардабил беше считана за референтна болница за приемане на пациенти, които са били изложени на радиация, и някои от необходимите лекарства бяха подготвени и предоставени към тези университети.стана.

Наблюдение на най-много рискове през последните 10 години

Ръководителят на организацията за извънредни ситуации в страната каза: наблюдението и мониторингът на възникващи и повторно възникващи заболявания като корона, маймунска шарка и Aeds са направени сериозно. Също така е наблюдавано състоянието на инфраструктурата на страната, болничните слоеве и здравните центрове и друга информация, необходима в тази връзка.

Той заяви: Повечето от рисковете, възникнали през последните 10 години, се наблюдават и резултатите ще бъдат предоставени на целевия университет.

Влизане на тежки метали с отпадъчни води, влизащи в Арас от Армения

Казвайки, че научното и теренно изследване на замърсяването на околната среда продължава, Миядафар каза: „В северната част на страната, в река Арас, има дискусия за отпадъчните води, които идват от Армения и много тежки метали, които влизат в нашата страна, и бяха проведени няколко срещи в тази връзка.” и се правят проучвания в тази насока.

Той добави: Чрез дипломацията и Министерството на външните работи споделяме тези данни със съседните държави, за да спазват екологичните точки и страната ни да не се замърсява повече.

Ръководителят на организацията за извънредни ситуации в страната продължи: „Процесията на Arbaeen Hosseini (PBUH) продължава вече няколко години и поради топлината на въздуха има възможност за топлинен удар и проблеми от този вид.“ Враговете също могат да създават заплахи в това събиране. Като се има предвид, че ние сме отговорни за Комитета по здравеопазване и лечение на Арбайн Хосейни, тези случаи се наблюдават и проследяват и се извършва необходимата подготовка и тази работа беше свършена много добре тази година.

Той добави: „Имахме само едно предизвикателство в част от граничния пункт, но с пристигането на Университета по медицински науки Ахваз и най-висшия служител на министерството беше предотвратена хуманитарна катастрофа.“ И накрая, около 4 милиона души са преминали през границите на страната за много кратък период от време и са създадени най-малко проблеми.

Изпълнение на 16 програми за пасивна защита в МЗ

Ръководителят на организацията за извънредни ситуации в страната каза: В дискусията за прогнозиране и предотвратяване на заплахи, план за действие беше поставен в дневния ред на Министерството на здравеопазването от 2016 г., но някои университети не приемат въпроса сериозно. В областта на пасивната отбрана в оперативния план на МЗ има 16 дейности, а от университетите искаме три програми в тази област.

Миядафар заяви: Университетите трябва да внимават да предприемат стъпки в обсъждането на пасивни отбранителни операции, за да подобрят своите рангове.

Ръководителят на организацията за извънредни ситуации на страната заяви, че един процент от бюджета на страната е свързан с пасивна отбрана и каза: Трябва да изразходваме един процент от кредитите на всеки университет в тази област и трябва да сме сигурни, че работата е насочена към постигане нуждите на пасивната защита.

Той каза: Имайки предвид, че сме изправени пред различни заболявания, един от плановете ни е да оборудваме между 5 и 10 процента от линейките със системи за лична защита.

Ръководителят на организацията за спешна помощ в страната каза: Министерството на здравеопазването има роля в обсъждането на член 65 в областта на раждаемостта. Има заплахи, които превръщат раждането в предизвикателство и в тази връзка планираме да реализираме национален проект за анализ на факторите, влияещи върху раждаемостта. По този начин е възможно да се извлекат ефективни ефекти върху плодовитостта като химически и биологични фактори.

Той каза: Днес генетично модифицираната храна е едно от предизвикателствата пред правителствата и в тази връзка ние сме длъжни да назначим лаборатории, които да наблюдават и идентифицират всички тези случаи.

Позовавайки се на провеждането на основния курс по химическо обучение в Министерството на здравеопазването, Миядфар каза: междинните и напредналите курсове на тези курсове също ще се провеждат за тези, които са били приети, а обучените ще предоставят тези курсове по каскаден начин през страната.

Ръководителят на организацията за извънредни ситуации в страната заяви, че отпускането на средства за изпълнението на всеки проект трябва да има привързаност към пасивна защита, като каза: „В края на миналата година се случиха лоши неща с учениците в училищата и всички училища в страна бяха замесени“. В тази връзка бяха проведени множество срещи на системите за пасивна отбрана и сигурност и на служителите беше представен аналитичен доклад за събитията, случващи се в сферата на здравеопазването.

Той каза: Новите заплахи изискват нови подходи, така че се надяваме да можем да дадем подходящи отговори в това отношение с пълна бдителност и обръщайки внимание на всички елементи от нашите отговорности.

край на съобщението

میانگین امتیاز کاربران: 0 / 5. تعداد آرا: 0

سایر مطالب مرتبط
پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)