کنشگران امر خیر به سمت پیمایش و تحقیق بروند/ عدم شفافیت از موضوعات گریبان‌گیر امر خیر است

0
(0)

Според Исна срещата за преглед на необходимостта от провеждане на национални проучвания в областта на благотворителността и преглед на първата вълна от националното проучване „Склонността на иранския народ към благотворителност“ се проведе днес, сряда (22 декември) с присъствието на Ходжатул Ислам Ахмад Sharafkhani, ръководител на Центъра за благотворителност на Awqaf and Charities Organization Голамреза Гафари, член на факултета на Техеранския университет, Хамзе Нозари, член на факултета на Khwarazmi University, Majid Fuladiyan, член на факултета на Ferdowsi Университетът на Машхад и научният директор на проучването и Ходжатул Ислам Али Меланори, директор на Центъра за трайно добро, с помощта на Центъра за благотворителност на Организацията за дарения и благотворителни дейности в сътрудничество с Атлас Хаир Иран, се проведе на срещата зала на сградата на Shahid Soleimani на организацията Awqaf и благотворителни дейности.

На тази среща Hojjatul Islam Sharafkhani заяви, че законодателството без приложни изследвания няма да бъде успешно и ефективността на разработването на политики изисква приложни изследвания и каза: най-важният метод на изследване е проучването. Ако смятаме, че нямаме успех в публичното участие, то е защото не сме направили проучване. В областта на благотворителните дейности, групи като Relief Committee, Faraja, Red Crescent, Awqaf и Charitable Affairs и други институции, които са главните действащи лица на добрата кауза, трябва да преминат към проучвания. Управляващите трябва да се вслушват в гласа на хората, да използват анкети за извличане на система от проблеми и да проектират решения и програми.

Той оцени това проучване като много ценно за изравняването на благотворителните организации и заяви: Проведеното проучване е свързано със склонността на хората към благотворителност в този период. В нашата страна, още преди исляма, хората са имали склонност към добри дела и може да се види в литературата преди исляма, че е имало предмети на добри дела до степен, в която виждаме в историята на някои провинции, че цялата земя в е бил посветен град, също така може да се види тенденцията към добри дела в непогрешимите имами (а.с.). Пратеникът на Бог (мир му) беше едновременно добър и насърчаваше добрите дела.

Ръководителят на центъра за благотворителни дела на Awqaf и организацията за благотворителни дела напомни: Разглеждайки социалното измерение на живота му, ние осъзнаваме, че Пророкът (мир му) е построил 9 язовира през живота си, както и изкопани кладенци за земеделие и измиване и т.н. Създадени са Дар ал-Шафа и Дар ал-Итам, а до джамията е открита детска градина. В Иран дарителството и благотворителността са станали обичайна култура. Кервансараите, клиниките и научното и изследователско развитие се дължат на доброто и много образователни и научни теми се разработват въз основа на доброто и днес религиозните делегации и Arbaeen са доброжелателно движение.

Ходжат-ул-Ислам Шарафхани каза: В нашата страна близо 30% от медицинските центрове и 16% от болничните легла и част от училищата и университетите, както и много стари пазари, са дарения и благотворителни организации и тези неща не са само за подпомагане на бедните, но и за бъдещето. Сега, в проведеното проучване, възнамеряваме да изследваме възгледа на новото поколение за доброто.

В страната са признати 5000 благотворителни институции

В друга част от тази среща Ходжат-ул-Ислам Меланури – директорът на Khair Mandagh Center – докато благодари за провеждането на месечни срещи по темата за благотворителните дейности, каза: Иранският Khair Atlas е един от проектите за проучване. От 2014 г. е създаден проект, наречен „Khir Mandah“, като фактът, че с тази работа се занимава неправителствена благотворителна организация и фондация, е както ограничен, така и предимство. Хората, които работят в страната под формата на благотворителни организации и джихадистки групи или които са основатели на добри каузи и са свършили важна работа, т.е. насърчаване на добрата работа и привеждането й в управление на знанието, трябва да изминат дълъг път без подкрепата на институциите.Суверенитетът не е възможен.

Той продължи: Действията в това проучване са извършени по три оси. Първо, имаше комуникация с професорите, с които си сътрудничихме с Тарбиат Модарес, Наука и култура и Техеранския университет, другата беше комуникация с правителствени институции като организацията Awqaf и ние вярваме, че колкото повече дискурсът на благотворителните институции и държавните институции, толкова повече помогнахме на добрата кауза и третата страна на активистите. Те са добри и напреднахме в областта на образованието и научните изследвания със сътрудничеството на тези три страни.

Ходжат-ул-Ислам Меланури заяви: Един от проектите на този център е атласът на трайното добро. Досега са признати 5000 благотворителни институции и се очаква този брой да се увеличи и да достигне 10 000 институции до края на годината. Този атлас оценява институциите и до момента са наблюдавани две хиляди институции и това е друг продукт от проучването, което се обсъжда днес. Определено е важно за благотворителните организации да знаят нуждите и желанията на хората, за да коригират програмите си съответно, а също така е важно за политиците да разполагат с надеждни данни, за да може да се направи правилното планиране. Учените също търсят благотворителни организации, които да продължат дейността си по научен начин. Досега са правени проучвания в социалните области, но ние сме бедни, ако се правят обширни проучвания в областта на благотворителността.

Директорът на Khair Mandagh Center добави: Имаме успешен опит в областта на националните проучвания, но не сме правили проучвания в областта на склонността на хората към благотворителност. В една благотворителна организация с ограничени възможности и човешки ресурси и липса на необходимата инфраструктура нямахме възможност да работим масово, но бяхме длъжни да бъдем на терен колкото е възможно повече, като за целта беше сформирана работна група и предварителна бяха проведени проучвания в сътрудничество с университета Фердоуси и организацията Awqaf.Благотворителната работа се реализира.

Заявявайки, че липсата на прозрачност е един от проблемите на добрата кауза, той каза: В интуитивните отчети има много капитал в добрата кауза, който трябва да бъде проучен за оптимално потребление и производителност. Надяваме се, че продължаването на проекта за изследване на филантропията в Иран ще бъде ефективно в това отношение.

Позовавайки се на хаоса в областта на благотворителните дейности, Фуладиян каза: Проучванията показват, че доверието на хората в управляващите институции в областта на благотворителните дейности е намаляло.Когато доверието намалява, значението на гражданските институции нараства. Ако благотворителните организации работят в хаос, хората ще загубят надежда в тях. Понякога се забелязва, че някои благотворителни организации работят непрофесионално и понякога се извършват злоупотреби, които трябва да бъдат организирани и едно от действията, които трябва да се направят, е да се постигне ясна оценка какво е отношението на хората към благотворителните институции и добрите дела. Направеното проучване има важни констатации и показва, че по отношение на доброто няма място за правене на политика.

Той каза: Това проучване е направено по телефона. До момента са направени 100 проучвания, от които 15 са национални, а останалите са градски и областни. Имаме разпореждания от охранителни институции и различни институции. Един от показателите на изборното проучване беше, че валидността на данните е много добра. Едно от изискванията беше достъп до номера на ирански граждани и фиксирани номера. Методът на произволна извадка беше стратифициран. Въз основа на извадката са взети проби от 2023 души и данните са събрани за 10 дни. Дизайнът на моделите беше направен с научния съвет, който беше сформиран, и ние се постарахме да направим така, че международните образци да се считат за добри и където беше необходимо, ги локализирахме и добавихме някои други модели. Бяха попълнени 100 въпросника и работата беше свършена. Беше представен и дескриптивен статистически анализ.

По отношение на констатациите от проучването Фуладиян заяви: В това проучване около 48 процента и половина са жени и 52 процента са мъже. Например, попитахме дали сте дали благотворителност през последния месец или не. 80% от хората са дарили благотворителност. Около 50% са помагали на просяци. 32% са работили доброволно без заплащане, например са прекарвали известно време в такаи и джамии, а 26% са помагали на благотворителни организации.Зададен беше и въпросът кога за последен път сте помогнали на нуждаещ се? В отговор 48% казаха преди няколко дни, 8% казаха преди няколко месеца, а 14% казаха, че не си спомнят. 61% индивидуално, 22% колективно и 18% казаха, че няма значение. В отговор на въпроса, ако ще се занимавате с благотворителност, в коя област бихте го направили? В областта на осигуряването на храна и подслон за нуждаещите се 45%, подкрепата на децата 31%, пакетите за препитание за нуждаещите се 30%, лечението 20%, жените глави на домакинствата 20%, възрастните хора 20%, природните бедствия 18%, предприемачеството 11% , среда 5% и 3% религиозни хора предпочитат да помагат.

На тази среща член на преподавателския състав на Техеранския университет заяви, че социалният живот няма основа без да се вземат предвид добрите дела и каза: Много е необходимо да се върши тази важна работа. Навигацията е един вид социален пулсомер. Като лекар, който, когато открием проблем и отидем при него, първо проверява пулса на човека, за да постави диагноза и да назначи лечение. Навигацията има дълга история в различни страни. Виждате този тип работа в изобилие във всички успешни страни, които имат по-добре организирани социални отношения. Ако смятаме да правим добро за религиозно и национално задължение, трябва да постигнем ред в областта на доброто и да имаме правилна политика, която изисква анкетиране и събиране на данни.

Той каза: У нас тази необходимост се говори от 50 години. Първото национално проучване датира от 1353 г. Изследователският институт за комуникация и развитие започна тази работа и възнамеряваше да разбере бъдещето на иранското общество. За целта трябва да се изчисли текущата ситуация и един от начините е навигацията. Първоначалният доклад от това проучване беше публикуван, но изпълнителните органи не харесват проучването и следователно не са много успешни в правенето на политики. През 1996 г. това проучване е публикувано под заглавието „Глас, който не беше чут“. В Съвета за обществена култура и Министерството на ръководството по-късно беше предложено тези неща да се направят.През 1979 и 1981 г. бяха взети мерки, но нищо не беше направено в национален мащаб, а след това през 1994 г. бяха взети мерки в поле на религията. Всъщност част от научното развитие зависи от разполагането с тези данни.

Благотворителността е историческа, социална и противоотрова за проблемите

Ghaffari каза: Благотворителността е историческо и социално нещо и има дълго минало и е противоотрова срещу проблемите. Всъщност постигането на просперитет на социалния живот зависи от дейността на благотворителността, която приема различни форми и се проявява в различни форми на действие . Обществата са изправени пред много проблеми, трябва да видим какви действия се предприемат в трудни условия. Трябва да се върнем към обществото и това, което води до този обрат, е възраждането на социалните институции. Когато виждаме тенденциите на хората в проучването, разбираме, че институциите трябва да променят начина си. Проучванията показват какво се случва и са полезни за колекциите.

Той допълни: Това проучване, което е направено, е изследване, базирано на теоретична рамка и проблемът можеше да бъде представен по друг начин. Каква е целта на благотворителността? Когато отидем на проблема, трябва да сме почувствали проблем и изглежда, че известно объркване в тази област ни е довело до това разследване. Структурата, която изследвате, е богата структура и имаме различни методи за събиране на данни от използваното измервателно устройство, а избраният тук метод е лесен метод. Проучванията са прости и когато става дума за проучвания, използването на онлайн въпросник има своите недостатъци, но понякога е неизбежно. Когато правим твърдение за обобщение в проучване, извадката трябва да представлява цялата популация. В проучването, на което се позоваваме, човек може да има няколко числа и достигането на числото 2023 за този обем на обществото изглежда, че ако се направи с по-голям обем, ще ни отвори ръцете за обобщение. Що се отнася до възрастовата променлива в доклада, под 25 години, докато трябваше да се каже, че между 15 и 25 години, има увеличение на социалната класа.Извадката от Baal Rood трябва да е известна по каква тема правим анкетна работа и извадката трябва да бъде избрана въз основа на това.В провинциалното проучване не трябва да имаме по-малко от 300 проби.

Професорът от университета Khwarazmi също заяви: Това проучване направи видимо нещо, което не беше ясно за попечителите и широката общественост, и видимостта на доброто може да бъде проучена. Тази анкета отиде в анкетата Когато говорим за добронамереност, обичайното в обществото е противопоставено на егоизма и печалбарството. При егоизма става въпрос за получаване, а при доброжелателността – за даване. Това е пресметливост в егоизма и пляскане в добронамереност. Също така е важно в доброжелателността, привързаността и солидарността с другите. Разбира се, тази дефиниция е леко променена от 17-ти век и личната благосклонност води до добродетел и моралната философия върви в тази посока и Юнг казва: Милосърдието върви в посоката, която се среща в колективната доброжелателност, благотворителността на индивидите, т.е. , зачитане на облага.Лица. С други думи, егоизмът на индивидите причинява колективно благо. Това, което създава богатство, е признаването на индивидуалния личен интерес. Егоистичните хора причиняват колективно благо. Това означава, че ако искаме колективно благо, трябва да вземем под внимание индивидуалния личен интерес и свободния пазар.Това мислене наричаме икономически либерализъм. Пазарът е там, където наричаме гражданско общество, а справедливостта се формира чрез свободния пазар, така че независимостта на правителството се формира от пазара и чрез това сме свидетели на колективното благо.

Той добави: От една страна се формира нагласата за разделение на сферите и гражданското общество и се появи социалдемокрацията, появиха се пазарът, правителството и гражданското общество, които смятат, че трябва да има консенсус и съгласие.

Нозари вярва, че ако отведем благотворителните организации само в посока, в която те са само изпълнители, те ще станат квази-правителствени и ще бъдат отговорни само пред правителството и ще загубят критичната си полезност.Ако искаме силно правителство, имаме нужда от силна гражданска Помислете за политици и критици за благотворителни организации.

Заявявайки, че благотворителните организации трябва да променят своите подходи от основани на нуждите към основани на права, той поясни: Качествените изследвания нямат място в това проучване и фактът, че 53% от добрите дела в това проучване са разпределени на непознати, е нещо, за което да се радваме , И фактът, че даването на благотворителност също може да се счита за стока, трябва да се има предвид във въпроса.

край на съобщението



منبع

میانگین امتیاز کاربران: 0 / 5. تعداد آرا: 0

سایر مطالب مرتبط
پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)