خالق تصاویر شهدای فاطمیون: نقاشی چهره شهدا را از شهادت برادرم آغاز کردم
خالق تصاویر شهدای فاطمیون: نقاشی چهره شهدا را از شهادت برادرم آغاز کردم
احمد منصوب در گفتگو با تسنیم میگوید:نقاشیهای دیواری من در ابعاد بزرگ خودنمایی میکند و به نوعی نمایشگاه بنده در سطح خیابانهای شهر در حال برگزاری است.
در گفتگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، مدتی است در بسیاری از مراسمها و یادواره شهدای فاطمیون حضور یک نقاش زبردست گوشهای از سالن که مشغول طراحی چهره شهیدی از شهدای شجاع فاطمیون است، مشاهده میشود و در نهایت طرح زیبایی از شهید که هدیه ارزشمند هنری خوبی برای خانواده شهید میشود و خاطرهای را در ذهنها ثبت میکند. طراحی چهره شهدا به غیر از مهارت و تجربه در نقاشی و اصول ظریف طراحی چهره، دغدغه مندی و ایمان به هدف این شهدا را هم نیاز دارد. «احمد منصوب» همان نقاش ماهر مشهدی است که سالهاست چهره شهدا را به تصویر میکشد. دیوارهای شهر و بومهای نقاشی برای او فرقی ندارد، آنچه مهم است تمام آرمانهایی است که بر حنجره قلمش مینشیند و بر صفحهای سفید نام شهدا را فریاد میکند.برای احمد منصوب همه چیز از شهادت برادر بزرگش در هشت سال دوران دفاع مقدس آغاز شد.
او در گفتگو با تسنیم در این باره میگوید: برادر من «شهید مهدی منصوب» که خیلی او را دوست داشتم و مثل یک مربی و راهنما برای من بود. در درس و زندگی و هنر مشوقم بود. او متوجه شده بود که من به هنر علاقهمندم. خود او هم به هنر خوشنویسی علاقمند بود و هنردوستان را درک میکرد. از هنرش برای دفاع از انقلاب و ارزشهای آن در پایگاههای بسیج و مراسم سالگرد شهدا استفاده میکرد و نهایتا در راه دفاع از آرمانهای انقلاب نیز در سال 66 به شهادت رسید. بعد از شهادتش من مشتاق بودم که چهره او را نقاشی کنم و همین باعث شد بیش از گذشته دنبال نقاشی چهره باشم و به این بهانه قدم در نقاشی چهره شهدا گذاشتم. و به مرور در طراحی چهره شهدا مهارت پیدا کردم.
احمد منصوب با اشاره به زمان آغاز نقاشیهایش میگوید: من از سال 67 نقاشی را شروع کردم و از حدود سال 75 کارهای شاخصم که همان نقاشی دیواری شهدا هست را از سطح شهر مشهد شروع کردم که این کار به یکسری شهرهای دیگر کشور از جمله تهران هم تسری پیدا کرد.
او ادامه میدهد: من در مقابل فداکاری خانواده شهدای فاطمیون کار خاصی انجام نمیدهم. توفیقی نصیبم شده که در سالهای اخیر به مناسبتهای مختلف در یادوارههای شهدای مدافع حرم در مکانهای مختلف مثل مساجد، دانشگاهها و … برای این عزیزان نقاشی و طراحی کنم. همچنین برنامه «سفرههای همدلی»؛ ویژه برنامه افطار در مراسم تلویزیونی ایام ماه مبارک رمضان در شبکه خراسان رضوی هم هر شب عکس یکی از شهدای مدافع حرم را به تصویر میکشیدم و در انتهای مراسم، نقاشی به خانواده یکی از بزرگواران اهدا میشد.
نقاش تصاویر شهدای مدافع حرم میگوید: تک تک آحاد جامعه شیعه باید ادای دینی نسبت به این بزرگواران داشته باشند. یک زمانی حضرت امام(ره) میفرمودند: «بسیج جهانی اسلام باید تشکیل شود» و برخی فکر میکردند این حرف ناممکنی است. از آنجایی که خدا دشمنان ما را از احمق آفریده و گاهی "عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد"، داعش در منطقه شورش کرد و به همین بهانه ما عینیت سخنان حضرت امام(ره) را به چشم دیدیم. ما شاهد بودیم که هم در عراق و هم سوریه برای مبارزه با داعش، گروههای مقاومت زیادی تشکیل شد و خیلی از آنان از جای جای کشورهای اسلامی از جمله ایران و افغانستان به دفاع از حرم شریف حضرت زینب(س) پرداختند. این کار عظمت بسیاری دارد.
او معتقد است اینگونه ادای دینی به خانواده شهدا میکند و در این باره میگوید: در روزگار امروز که دنیای مادیات همه چیز را غرق در خود کرده است، این بزرگواران از همه چیزشان از جمله همسر و فرزندانشان دل کندند و به سرزمینی که خیلی دورتر از وطنشان بود، رفته و مدافع اسلام و شیعه شدند و مردانه و جانانه از ارزشهای اسلام دفاع کردند. بارها از در محضر بزرگواران شنیدیم که هر کس به نحوی در این مسیر اثرگذار هر کاری که از عهدهاش برمیآید انجام دهد. من هم احساس کردم با این کار میتوان چراغ کوچکی برای زنده نگه داشتن یاد این شهیدان و بزرگداشت کرامت این شهدا روشن کنم. آمار دقیقی از تعداد چهرههایی که از شهدای فاطمیون کار کردم ندارم ولی آخرین کارم اخیرا تصویر زیبا و معصومانه شهید «رضا اسماعیلی»، اولین شهید ذبیح فاطمیون بود که سرافرازانه با ذکر یا علی(ع) به شهادت رسید.
احمد منصوب نمایشگاه نقاشی برگزار نمیکند و از علت آن چنین میگوید: غالب نقاشیهایم از چهره شهدا را به خانواده شهدا اهدا کردهام و کاری دستم نمیماند که بخواهم نمایشگاهی برگزار کنم ولی نقاشیهای دیواری من در ابعاد بزرگ خودنمایی میکند و به نوعی نمایشگاه بنده در سطح خیابانهای شهر در حال برگزاری است.
انتهای پیام/