کوچه انقلاب به مناسبت دهه فجر در امامزادگان سید جعفر(ع) و سیده حمیده خاتون (ع) افتتاح شد

0
(0)

کوچه انقلاب به مناسبت دهه فجر در امامزادگان سید جعفر(ع) و سیده حمیده خاتون (ع) افتتاح شدخبرگزاری فارس: کوچه انقلاب به مناسبت دهه فجر در امامزادگان سید جعفر(ع) و سیده حمیده خاتون (ع) افتتاح شد

مسئول اوقاف شمال‌غرب تهران از افتتاح کوچه انقلاب به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی ایران در امامزادگان سیدجعفر(ع) و سیده حمیده خاتون (ع) خبر داد.

بهمن پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس،‌گفت: کوچه انقلاب امامزادگان سیدجعفر(ع) و سیده حمیده خاتون (ع) افتتاح شد.
وی افزود: افتتاح این کوچه به مناسبت گرامیداشت ایام الله دهه مبارک فجر بوده است.

مسئول اوقاف شمال‌غرب تهران تصریح کرد: در این کوچه عکس‌هایی از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 57 و همچنین حال و هوای مردم در هنگام پیروزی انقلاب وجود دارد که باید نسل جدید آنها را دیده و درک مناسبی از انقلاب داشته باشد.

این امامزاده یکی از معدود یادگاری‌های بافت قدیمی ده باغ‌ فیض است. بنای امامزاده در گذشته به صورت بنایی مخروبه که دو گنبد گلی و ساختمانی خشتی داشته، در بین باغ‌های متعدد میوه و زمین‌های کشاورزی اهالی این محله قرار داشته است. این امامزاده از گذشته تاکنون آرامگاه بسیاری از اهالی محل بوده است.

بقعه مبارکه امامزاده جعفر(ع) و حمیده خاتون(س) در بلوار آیت‌الله اشرفی اصفهانی، منطقه باغ فیض در محوطه‌ای وسیع و مشجر، به مساحت حدود 7000 متر مربع و در مجاورت باغ‌های کن واقع شده است. چند اصله درخت چنار تنومند قدیمی و چشمه آبی گوارا در محوطه بقعه، فضای مطلوبی به وجود آورده است. به گفته زوار امامزادگان جعفر(ع) و حمیده خاتون(س) از نوادگان حضرت موسی بن‌جعفر(ع) به شمار می‌روند.

بنای آجری بقعه با مساحت 600 متر مربع، از سال 1370 مورد بازسازی قرار گرفته و شامل ایوان، حرم وسیع و غرفه‌هایی در طرفین آن است. ایوان بقعه دارای یک در بزرگ (اصلی) و دو در کوچک است که به واسطه چند پلکان به حرم می‌رسد. دو ضریح فولادی مجزا در سال 1377 بر روی مراقد شریف امامزادگان(ع) نصب شده است. ضمناً قبور تعدادی از شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در مقابل بقعه مزبور واقع شده است.

قدمت و پیشینه دقیق بنای این امامزاده مشخص نیست، اما وجود چند درخت تنومند و کهنسال گردو، بید و چنار در صحن و حیاط این بقعه که سن آن‌ها به 400 تا 500 سال می‌رسد و همچنین، عبور قنات از وسط حیاط امامزاده، نشانه قدمت فراوان این بنا است.

دری با قدمت صد ساله در این حرم است که گفته شده شخصی به نام «اسدالله حیین» بعد از اینکه حاجتش را در این امامزاده از خدا گرفت، آن را خرید و در این حرم نصب کرده است. آرامگاه اسدالله حیین در همین زیارتگاه در بخش قبرستان عمومی آن است. همچنین، بزرگانی همچون آیت‌الله ملایری، آیت‌لله اصطهباناتی و… که آرزویشان بوده همجوار امامزادگان باشند در صحن این امامزاده به خاک سپرده شده‌اند؛ علاوه بر آن‌ها، مزار 47 شهید و همچنین، پنج شهید گمنام نیز در کنار بزرگان و علما، پذیرای سیل زوار است. همه این‌ها گویای مقبولیت و محبوبیت این دو امامزاده در میان مردم است.

سال 1376 دو ضریح چهارگوش همانند و مشبک با ترکیبی از نقره و آب‌ طلا به فاصله 5/5 متر ساخته شد و روی دو سنگ مرمرین قرار گرفت. ضریح سمت راست برای امامزاده جعفر(برادر) و ضریح سمت چپ مربوط به حمیده خاتون(خواهر) است.

ضریح دو امامزاده ترکیبی از نقره و آب طلا است و داخل ضریح نیز با چوب و سنگ مرمر کار شده است. ضریح شرقی منسوب به بی‌بی حمیده خاتون(س) و غربی منسوب به امامزاده جعفر(ع) است.

تزئینات داخلی شبستان شامل آئینه‌کاری و آجرکاری به سبک جدید است که جایگاه گنبد در وسط شبستان، آیینه‌کاری شده است. آئینه‌کاری‌ها کار استاد علی یامینی اراکی، و آجرکاری داخلی و نما و کاشی‌کاری‌ها کار استاد محمد افتخار اراکی است. نیم‌گنبد بنا نیز با روکش آب‌طلا، ساخته دست استاد افتخاری است.

از مشخصات فضای بیرونی این بقعه می‌توان به ایوان ورودی آن، که دارای یک در اصلی و سه در کوچک است اشاره کرد که به واسطه چند پلکان به حرم متصل می‌شود. همچنین گنبد سبز سیمانی و گلدسته بلند کاشی‌کاری شده و طلایی دو حیاط و حجله شهدای هشت سال دفاع مقدس و مزار آن‌ها، از دیگر مشخصات فضای بیرونی بقعه امامزادگان جعفر و حمیده خاتون(ع) است.

وجود آب جاری قنات (از سمت مرادآباد)، حوض بزرگ و زیبای ساخته شده در وسط صحن حیاط که آب جاری قنات را توسط چند جوی به نقاط مختلف حیاط می‌رساند، و عبور آن از کنار قبور و بارگاه شهدا، بر فضای معنوی و آرامش‌بخش این بقعه و زیبایی‌های محوطه آن افزوده است.

انتهای پیام/

لینک اصلی خبر

میانگین امتیاز کاربران: 0 / 5. تعداد آرا: 0

سایر مطالب مرتبط
پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)