سرنوشت کارگران قبل از انقلاب در دو رمان «تالار پذیرایی پایتخت» و «زنی با کفش‌های مردانه»

0
(0)

سرنوشت کارگران قبل از انقلاب در دو رمان «تالار پذیرایی پایتخت» و «زنی با کفش‌های مردانه»خبرگزاری فارس: سرنوشت کارگران قبل از انقلاب در دو رمان «تالار پذیرایی پایتخت» و «زنی با کفش‌های مردانه»

محمدعلی گودینی از معدود نویسندگانی است که به تشریح وقایع قبل از پیروزی انقلاب از دریچه جامعه کارگران و زحمت‌کشان جامعه پرداخته است و این مهم در دو رمان «تالار پذیرایی پایتخت» و «زنی با کفش‌های مردانه» مشهود است.

به گزارش خبرگزاری فارس، در میان داستان‌های مرتبط با موضوع انقلاب اسلامی، رمان «تالار پذیرایی پایتخت» نوشته محمدعلی گودینی از جمله آثار موفق در جلب نظر منتقدان ادبی و کارشناسان و داوران جشنواره‌های ادبی است که تا به حال جوادیز متعددی را نصیب نویسنده آن کرده است.
این رمان که پیش از انتشار در جشنواره داستان انقلاب مورد تقدیر قرار گرفته بود، پس از انتشار از سوی انتشارات سوره مهر، اثر برگزیده جایزه کتاب فصل جمهوری اسلامی ایران شد و در سومین دوره جایزه سال جلال آل احمد هم مورد تقدیر قرار گرفت. در دهمین دوره جایزه ادبی شهید حبیب غنی پور هم برگزیده شد و سرانجام در مراسم افتتاحیه نوزدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، اثر برگزیده در بخش نثر فارسی معرفی و از نویسنده آن، محمدعلی گودینی تجلیل شد.
داستان کتاب تالار پذیرایی پایتخت از 6 بهمن سال 41 همزمان با طرح انقلاب سفید شروع و در خلال آن به جریان های روابط ارباب و رعیتی و انقلاب رعیت علیه ارباب اشاره می شود. ماجراهای رمان تالار پذیرایی پایتخت که قبل از 15 خرداد سال 42 شروع شده و وقایع انقلاب را بطور غیر مستقیم مورد توجه قرار داده پیش از انقلاب و در سال 53 تمام می شود.
موضوع رمان از روستای پامیل و چند روستای اطراف آن به نام‌های برف رود، چغاپیره و گودپهن و… شروع می‌‌شود با پیاده کردن طرح تقسیم اراضی ـ یکی از اصول انقلاب سفید ـ در این روستاها نیز مانند روستا‌های دیگر، دگرگونی‌‌هایی رخ می‌‌دهد که تمام زندگی آنها را تحت تاثیر خود قرار می ‌دهد. بخشی از این تاثیرات مربوط به اختلافات بین اهالی و همچنین کشیدن پای امنیه به روستا و بخشی دیگر موجب رها کردن روستا و آمدن آنها به سوی شهرها می‌‌شود.
«زنی با کفش های مردانه» در اصل جلد دوم رمان «تالار پذیرایی پایتخت» است که به وقایع ماه‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی و اتمام آن پرداخته است.
محتوای این دو رمان طبیعتا یکی و در ادامه یکدیگر است؛ با این تفاوت که در شخصیت‌ها تغییر و تکثر داده شده است. در «تالار پذیرایی پایتخت» به بررسی وضعیت کارگران که در انقلاب سفید شاه از دست اربابان روستایی رها و به دامان اربابان شهری بازگشته اند، اشاره شده است.
«زنی با کفش‌های مردانه» به وقایع 6-7 ماه پیش از انقلاب را در برمی‌گیرد و تا یک سال پس از جنگ ادامه پیدا می‌کند. فضا و ماجراها دنباله کتاب قبلی است اما با تغییر شرایط جامعه، فضای داستان نیز کاملا متفاوت شده است.
در بخشی از این رمان می‌خوانیم: «رفیق طیار نگاهش را می‌گرداند به طرف کارگرهایی که حالا برگشته‌اند رو به او: این همه کشته، این همه مجروح، از یک کارخانه که هیچ ربطی به جنگ و جبهه ندارد. از کارگرهایی که از سنخ جنگ نیستند. نتیجه‌اش این شده امروز، که به اصطلاح روز جشن جهانی کارگر است، روز جهانی زحمت‌کش‌های عالم است. جلوی چشم خودتان نه شورای اسلامی سر کار آمده است نه از مدیرهای سوپردولوکس شرکت خبری شده است! چرا؟ به خاطر این‌که امروز از روزهای بخور بخور نیست. روز ننگ کارگرهاست. روز جواب‌گویی به کارگرهاست، روز امتحان مدیران پر مدعاست. می‌بینید که با آن همه ادعا کسی هم زیر بار هیچ مسوولیتی نرفته است!»

برای خرید «تالار پذیرایی پایتخت» اینجا کلیک کنید

برای خرید «زنی با کفش‌های مردانه» اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/

لینک اصلی خبر

میانگین امتیاز کاربران: 0 / 5. تعداد آرا: 0

سایر مطالب مرتبط
پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)