машиностроене; Индустрията на Централна провинция

0
(0)


Тази огромна фабрика, създадена с цел създаване на тежка индустрия в страната, е регистрирана на 11 август 1346 г. и е официално пусната в експлоатация през 1351 г.

През 1358 г., за да се развие компанията и да се използва необходимото оборудване в областта на производството на водотръбни котли за електроцентрали и рафинерии, към компанията бяха добавени нови цехове по такъв начин, че според решението на Организацията за развитие и модернизация на индустриите на Иран, компанията Azarab се ражда и дизайнерските работилници. Развитието на машини Arak е прехвърлено към нея.

Тази компания, която всъщност е започнала като индустриална индустрия, предоставя специални услуги на фронтовете по време на войната и помага на воините при атаките срещу иракския режим Баас чрез изграждане на различни висящи мостове и техническите познания на машиностроенето на Арак на бойното поле помогна Войниците на тази земя дойдоха.

Инженерно проектиране и изграждане на плаващ мост Khyber с дължина 2000 метра, проектиране и изграждане на плаващи мостове за шлепове, изграждане на система за зареждане с реактивно гориво и др. Войната си отиде.

машиностроене;  Индустрията на Централна провинция

След наложената война и през строителния период на страната, машиностроенето бързо и силно пое пътя на производството, така че според поставените цели да следва бързото и стабилно развитие на тежката промишленост в областта на стратегическите и стратегически продукти и с реконструкцията и възстановяването на индустрията на страната, фокусирайки се върху петролната, газовата, рафиниращата и нефтохимическата промишленост, предостави много услуги на индустрията на страната и показа своите възможности и потенциал чрез локализиране на много оборудване и технологии.

Тази огромна компания, която всъщност е основателят на индустрията в централната провинция, е оставила блестящо досие до днес и е предоставила платформата за много индустрии да работят в централната провинция и наистина може да се каже, че е крайъгълен камък. Индустриализацията на централната провинция е основана от машинната индустрия на Арак.

Машиностроене с различни производствени групи в областта на производството на нефтено, газово и нефтохимическо оборудване, парни и водогрейни котли, мостове и метални конструкции, арматура и оборудване за кладенци, леене и коване, минно и стоманодобивно оборудване, язовирно и електроцентрално оборудване., знания -базирани продукти и дори инсинератори за отпадъци са активни и до днес, участвайки в големи и тежки проекти на страната, е оставил трайно и защитимо представяне.

машиностроене;  Индустрията на Централна провинция

Тези дни изграждането на стоманения реактор, като четвъртото най-тежко оборудване в света, върна името на тази компания в светлината на прожекторите. Това оборудване, което всъщност се нарича „реактор за регенериране на гъба на желязо“, принадлежи към технологията HYL3 и с инсталирането му ще бъде създаден производствен капацитет от 2 милиона тона гъба на желязо годишно в стоманодобивната промишленост.

Този реактор е построен за първи път в страната и за четвърти път в света от майстори на машиностроенето на Арак и повечето от суровините, необходими за изграждането му, са осигурени от страната. Транспортиране на това оборудване с размери на трафика 12 метра ширина, 12 метра височина, 40 метра дължина и 420 тона тегло от произхода на Arak Machinery Company до местоназначението Butiai Iranian Steel Complex, разположен в Chatroud Kerman, като най-широкият и най-дълъг товар в история на транспорта Той е наречен супер тежкият в страната.

Изграждането и доставката на това огромно оборудване стана извинение да посетите тази индустрия и да научите повече за възможностите и капацитета на този индустриален гигант от Централна провинция.

машиностроене; Половин век производство

Реза Сараей, главен изпълнителен директор на Arak Machinery Company, в интервю за ISNA; Той заяви: Arak Machinery Company празнува своята 56-та годишнина и присъства в производствените, индустриалните и критичните периоди на революция и война в повече от половин век от своята дейност.

Той заяви: От 1346 г., когато създаването на тази компания беше на дневен ред, изграждането, проектирането, инженерингът и обратното инженерство на промишлени машини и оборудване в областта на петрола, газа, нефтохимията, рафинериите, електроцентралите, язовирните стени, стоманата, минната промишленост, планирането и производството и т.н. също бяха взети под внимание и с оглед на индустриалното развитие на страната беше инвестирана Arak Machinery Company.

машиностроене; Присъства във всички индустриални сцени на страната

Позовавайки се на представянето и производството на тази компания по време на свещената отбранителна ера, той каза: През това време тази компания присъства в областта на задоволяване на нуждите на оперативните сили, изграждане на различни мостове, включително Khyber, и повече от 200 мъченици и ветерани, посветени на тази революция и земя.

машиностроене;  Индустрията на Централна провинция

Saraei заяви: тази компания присъства във всички индустриални сцени на страната през своите 56 години живот, много от оборудването, което обикновено се прави от различни компании днес, е проектирано, проектирано и произведено от машинната компания за първи път. и дори е помогнал на производителите на суровините за това оборудване в производството.

машиностроене; Мощен в EPC проекти

Той посочи силното присъствие на машиностроенето в много специални и огромни проекти на страната и каза: Например проектът за развитие на експортното пристанище Mahshahr беше осъществен от компанията под формата на EPC, в това отношение граждански операции, оборудване , контролни зали, резервоари, електрически и… е произведен, инсталиран и пуснат в експлоатация. Всъщност в много нефтохимически и рафинерийни проекти, включително рафинерията на Имам Хомейни (РА) Шазанд, изграждането на оборудване за производство на бензин беше извършено от Arak Machinery, също в проекта Южен Парс, компанията, като член на консорциума, похарчи повече от 250 милиона долара и произведе, инсталира и управлява повече от 20 000 тона оборудване и беше първата компания, която изпълни своята роля за първи път, две години преди края на проекта.

Липсата на внос в страната с въвеждането на машини за производство на оборудване за нефтохимически процеси

Изпълнителният директор на Arak Machinery Company заяви, че през последните три години са предоставени големи проекти на тази компания и добави: Един от тези проекти е изграждането на оборудване за нефтохимически процеси. До 1400 г. това оборудване е внасяно от Европа, но в момента двете нефтохимически технологични съоръжения в страната са произведени от Makhazi и за първи път първият реактор, произведен от Makhazi, е инсталиран в района на Asaluyeh и в проекта Dana.

Позовавайки се на конструкцията на стоманения реактор, който в момента е на път за Керман, той каза: Това оборудване е четвъртото най-тежко оборудване в света, три от които са произведени в Италия, а четвъртото оборудване е произведено от Arak Machinery Company и в рамките на няколко. Ще достигне местоназначението си следващия месец, това оборудване всъщност е супер-тежкото оборудване на страната, което е направено за първи път в Иран.

машиностроене; Способен да задоволи индустриалните нужди на страната от нула до 100

Подчертавайки, че машиностроителната компания е първокласен изпълнител в областта на нефта, газа, нефтохимикалите, рафинериите, язовирите, електроцентралите и др., Saraei добави: Тази компания, по-специално, има уникални индустриални съоръжения в района на ​​134 хектара Разполага със собствени и с 25 хектара промишлени халета и 2500 промишлени съоръжения и специализирана работна сила, която има способността за проектиране, инженеринг и обратно инженерство, това е уникален капацитет в страната. Днес тази компания е в състояние да проектира, проектира и произвежда много индустриални нужди на страната в своята специализирана област.

машиностроене;  Индустрията на Централна провинция

Той каза: Надяваме се, че в бъдеще нефтохимическият комплекс на страната ще бъде самодостатъчен в областта на технологичното оборудване с помощта на машиностроителни продукти и няма да има нужда от внос. В областта на пристанищните съоръжения се опитваме да произвеждаме прахосмукачки, кранове и пристанищно оборудване, които са в пътя на индустриалното развитие на страната. Също така се стремя да поема проекта за нефтохимикали и рафинерии под формата на EPC.

Приложно-научен учебен център по машиностроене е платформа за подготовка на специализирани кадри

Главният изпълнителен директор на Arak Machinery Company, заявявайки, че машините винаги са се опитвали да бъдат по пътя на производството, заяви: През последния половин век машините бяха по отношение на своята структура, специализирани сили и вида на индустриалните дейности и необходимостта за обучение и в Наличието на специални и квалифицирани сили, свързани с необходимостта, винаги е имало центъра за приложно научно обучение до себе си и през всичките тези години повечето от силите бяха обучени и обучени в този център и този цикъл предизвика необходими промишлени системи в тази компания бъдете владетелят и човешката сила винаги вървете напред с плановете за производство и развитие.

Машиностроителна структура; в съответствие с индустриалния поток на страната

Той поясни: В промишлени предприятия като машиностроенето може да има изисквания и дори предизвикателства да възникнат в определени моменти от време, но на макро ниво машиностроенето и неговият персонал винаги са изравнени по отношение на типа индустриална структура.Те се преместиха с индустриалната тенденция и тази гледна точка накара тази компания да не намалява производството и дейността, а днес тя има широк пазар на труда и трябва да се опитаме да играем ролята на машиностроенето в индустриалното развитие на страната.

Според ISNA, Arak Machinery Company, имаща 5 производствени групи, включително производствена група за производство на оборудване, производствена група за металургия, парни котли, мостове и метални конструкции и производствена група за машини и монтажи, е направила големи събития в страната и специални проекти. завърши организацията и развитието на експортното пристанище Mahshahr, изграждането на моста Barrag Karun 4, изграждането на петролния кабелен мост Karun 4, разработването на газовото находище South Pars, фаза 14 и т.н., и всеки от тях сам може да бъде голяма чест за тази индустрия се счита за централната провинция.

Монтаж на специално оборудване; Само в Arak Machinery

Една от силните страни на машиностроенето в производството е интегрирането на оборудване и машини. Част от оборудването на тази компания може да бъде намерено в други фабрики, но не е възможно да го имате заедно в една фабрика, като машина за плазмено рязане, машина за изправяне, преса за лещи и валцоване, навиване и др. В цеха за първоначална експлоатация на Arak Machinery Company, човек може да стане свидетел на такава интеграция.

Поради размерите и тонажа на крановете, цехът за тежки метали е един от стратегическите цехове на машиностроенето на Арак и повечето от тежките продукти, включително стоманения реактор (производство на гъба) с тегло 420 тона, което е в момента на път за Керман, се произвеждат в този цех.Произвежда се и дори има специално и модерно оборудване в този цех, включително машина за орбитално заваряване.

Цехът за производство на парни котли, с хиляда метра инфраструктура, се счита за най-големият и най-модерният цех за парни котли в страната и през последните 50 години има история на производство на всички видове котли и дори някои CNC машини бяха въведени в страната за първи път от машинния цех, чиято ефективност и повиши драстично качеството на продукцията, също така най-голямата зала за опъване с най-високи стандарти в света се намира в Arak Machinery Company.

машиностроене;  Индустрията на Централна провинция

Цехът за мостове и метални конструкции в момента се занимава с изграждането на PND мостове и плаващи мостове за армията на Ислямска република Иран. По време на войната тази група има брилянтна история в производството на мостове, включително моста Khyber, а днес тя развива дейността си в областта на изграждането на аркови мостове, градски мостове и др.

Ковашкият цех е един от основните цехове на фирмата и произвежда петролни, газови и релсови части и др., като в този цех има специални машини като преси.

Групата за машини и монтаж е активна в областта на нефта и газа и оборудването за кладенци, халето за тежка обработка на тази група беше добавено към колекцията под формата на план за развитие в началото на 80-те години и нейната каруселна машина е единствената машина налични в страната и това прави машинното производство от Това е уникално.

Makhsazi също така е производител на клапани за кладенци с различни размери, работни налягания и размери, които се използват в нефтената и газовата промишленост, съвместните газови и нефтени полета и др.

Според ISNA, през последното десетилетие, когато големи индустрии в централната провинция, като Hepco, Azarab, Avangan, Combinesazi, Pars Wagon и др., бяха въвлечени в производствени проблеми, Arak Machinery се изправи на крака със сила и оцеля предизвикателства Индустрията се спаси от санкции и намаляване на ефективността на производството и днес се счита за една от най-динамичните индустрии в провинцията по всякакъв възможен начин и определено чрез участие във водещите проекти на страната, живота на тази индустриализираща се индустрия на централната провинция може да бъде гарантирано през следващите десетилетия

край на съобщението

میانگین امتیاز کاربران: 0 / 5. تعداد آرا: 0

سایر مطالب مرتبط
پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)