کتاب "مکتب تأویلی و گفتمان وحی" منتشر شد

0
(0)

کتاب "مکتب تأویلی و گفتمان وحی" منتشر شد کتاب "مکتب تأویلی و گفتمان وحی" منتشر شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ کتاب “مکتب تأویلی و گفتمان وحی” واکاوی آرای قرآن‌شناختی نصر حامد ابوزید، بیستمین کتاب گروه مطالعات قرآن و حدیث پژوهشکده حکمت و دین‌پژوهی پژوهشگاه، به قلم آقای میثم توکلی بینا به چاپ رسید.

مسأله‌ اصلی در این کتاب موشکافی و تدقیق دیدگاه نصر حامد ابو زید ـ اندیشمند فقید مصری ـ درباره وحی است. وی که در خلال مرحله‌ی تحقیقات و در ابتدای نگارش همین کتاب از دنیا رفت و در زمان حیاتش از یک مقاله‌ی ارسالی خود او بهره بردیم، متفکری جنجال‌آفرین و مشهور بود که بر اثر رد درخواست ارتقای دانشگاهی‌اش و نیز صدور حکم ارتداد، در کانون توجه عربی قرار گرفت. وی به موضوع تأویل علاقه‌ای وافر داشت و آن را راه نجات فرهنگ عربی می‌دید.

تمرکز او بر مباحث وحی هم به دنبال نیّات تأویلی او است و ارزش اولیه ندارد. وی معتقد بود نباید چنین باشد که وحی بر تمام جوانب زندگی عربی و یا اسلامی سیطره یابد. او تفسیر و تبیینی دیگرگونه از دین، قرآن و پیامبر داشت. از آنجا که او متخصص در ادبیات عرب بود، رویکردی ادبی و گفتمانی به دین اتخاذ کرد و از این منظر به نقد باورداشت‌های اسلامی رایج پرداخت. وی که منتقد سلفی‌گری و نص‌گرایی بریده از عقلانیت در دنیای اهل تسنن بود، پایه اصلاحات دینی را بر فاصله گرفتن از نگاه اشعری و روی آوردن به نگاه اعتزالی عقل‌گرا گذاشت. و جامعه مخاطب خود را به اعتزال نو فرا خواند. وی در این باره تألیفات بنام و مؤثری داشت که برخی از آنها به زبان فارسی ترجمه شد. اندیشه‌های ابوزید در بین اصحاب اندیشه فارسی زبان طرفداران و منتقدانی پیدا کرد و انتقادهایی بر دیدگاه‌های وی بیان شد. اما جامعه علمی ایران فاقد متنی جامع دیدگاه‌های وی در همه آثار به همراه ارزیابی کامل و نقد آن بود، که در این کتاب با متنی محققانه و جامع به آن پرداخته شد.

کتاب “مکتب تأویلی و گفتمان وحی” از سه بخش به شرح زیر تشکیل شده است:

بخش اول: پیشگفتار

بخش دوم: ابوزید؛ دوران مصری

بخش سوم: ابوزید؛ دوران اروپایی

کتاب “مکتب تأویلی و گفتمان وحی” واکاوی آرای قرآن‌شناختی نصر حامد ابوزید، به قلم میثم توکلی بینا، با قیمت ۳۹، ۰۰۰ تومان توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عرضه گردیده است.

57629869

کتاب “نظریه‌های روابط بین‌الملل” منتشر شد

همچنین کتاب “نظریه‌های روابط بین‌الملل” درآمدی بر روابط بین‌الملل متعالیه، چهل و چهارمین کتاب گروه سیاست پژوهشکده نظام‌های اسلامی پژوهشگاه، به قلم آقای محمد ستوده به چاپ رسید.

با رشد فزاینده روابط میان دولت‌ها و تعاملات بین‌المللی در قرن بیستم، مطالعه علمی روابط بین‌الملل مورد توجه پژوهش‌گران و صاحب‌نظران بین‌المللی قرار گرفت. نظریه لیبرالیسم متعاقب جنگ جهانی اول ۱۹۱۹- ۱۹۱۴ و نظریه رئالیسم پس از جنگ جهانی دوم ۱۹۴۵-۱۹۳۹در مطالعات بین‌المللی اهمیت یافت اما با گذشت زمان و تحولات شتابان بین‌المـللی نظریه‌هـای متعدد دیگری ظهـور یافت و نظریه‌هـای جریان اصلی یعنی لیبرالیسم و رئالیسم مورد نقد واقـع شد. با تقویت جـریان نقد و ادبیات فرانظریه زمینه برای طرح دیدگاه‌های رقیب بیش از گذشته فراهم گردید. اهمیت یافتن دین و بویژه اسلام سیاسی در اواخر قرن بیستـم بیان دیدگاه‌های اسلام را به عنوان نظریه رقیب و جدید مضاعف نمود. در این کتاب ضمن نقـد وبررسـی نظریه‌های اصـلی روابط بین‌المـلل، دیدگاه‌هـای اسـلام جهت زمینه‌سـازی تدویـن نظـریه اسـلام در قالب مبانی ومنابع، ساختـار، کارگـزاران، اهـداف و غایـت روابـط بین‌المـلل بیان می‌گردد.

کتاب “نظریه‌های روابط بین‌الملل” از دو بخش به شرح زیر تشکیل شده است:

بخش اول: نظریه‌پردازی و بررسی نظریه‌ها در روابط بین‌الملل

بخش دوم: درآمدی بر روابط بین‌الملل متعالیه

کتاب “نظریه‌های روابط بین‌الملل” درآمدی بر روابط بین‌الملل متعالیه، به قلم محمد ستوده، با قیمت ۲۲، ۰۰۰ تومان توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عرضه گردیده است.

علاقمندان جهت کسب اطلاعات تکمیلی و تهیه کتاب میتوانند به وبگاه سازمان انتشارات پژوهشگاه مراجعه کنند.

لینک منبع

میانگین امتیاز کاربران: 0 / 5. تعداد آرا: 0

سایر مطالب مرتبط
پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)