16 بسته تخصصی مرکز پژوهش های مجلس مناسب برای هر یک از وزارتخانه های دولتی
به گزارش ایسنا، بابک نگاری از تهیه بسته های سیاستی پیشنهادی مرکز پژوهش های مجلس برای تحلیل برنامه ها و صلاحیت های مورد نیاز برای تصرف وزارتخانه های جمهوری اسلامی ایران خبر داد و گفت: این 16 بسته تخصصی متناسب با هر یک از این بسته ها تهیه شده است. اختیارات وزارتخانه های اجرایی و در قالب پیشنهاد به اعضای هیأت مدیره و روسای محترم کمیسیون های مجلس اعطا شده است.
وی یکی از مهمترین وظایف شورای اسلامی وزیران را در امر هدایت و نظارت بر کار دولت، رای اعتماد به وزرای پیشنهادی برشمرد و تصریح کرد: رای اعتماد به وزرای پیشنهادی یکی از موارد مهم است. وظایف و اقدامات شورای اسلامی وزیران که نقش بسیار مهمی در کارآمدی نظام حکومتی ایفا می کند و دارای دولتمردی و تشکیل دولت قوی است. از سوی دیگر عملکرد مجلس در این زمینه نشان دهنده و تعیین کننده میزان انتظارات مجلس و نمایندگان مردم از دولت است.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه روند رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت در مواد 202 تا 205 آیین نامه داخلی مجلس مشخص شده است، توضیح داد: در زمان تشکیل دولت جدید دو وظیفه مهم شورای اسلامی شامل بحث و بررسی خط مشی و اصول است و قرار است وزرای پیشنهادی دولت و برنامه های آنها برای رأی اعتماد به کابینه بررسی شود. هر چه این امر توسط شورای اسلامی با دقت و کیفیت بالاتری انجام شود، دولت در اجرای قوانین مؤثرتر و مقتدرتر خواهد بود.
برنامه هفتم انسجام بیشتری بین دولت و مجلس ایجاد می کند
وی با بیان اینکه آغاز به کار مجلس دوازدهم و دولت چهاردهم همزمان با سال اول برنامه هفتم توسعه کشور را در موقعیت حساس و راهبردی قرار داده است، یادآور شد: تجربه گذشته نشان می دهد که متاسفانه در دوره های گذشته، برای بهبود کار موسسات برنامه ریزی می کند. حاکمیت کشور نقش محوری ندارد و میانگین اجرای برنامه های پیشرفت در سال های اخیر حدود 30 درصد بوده است. اکنون می توان از این موقعیت منحصر به فرد بهره برد و با زیربنای برنامه هفتم پیشرفت، همسویی و هم افزایی دولت و مجلس را در جهت کارآمدتر شدن نظام حکمرانی و بهبود وضعیت به وجود آورد. کیفیت زندگی مردم و ارتقای سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی مردم به نظام اسلامی.
نیگاداری تصریح کرد: مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در راستای تحقق اهداف مذکور، بنا به وظیفه کارشناسی و تخصصی خود مبنی بر مشاوره به نمایندگان محترم مجلس و قوای سه گانه، بسته پیشنهادی را جهت بررسی کارشناسی و سیاسی این موضوع ارائه کرد. برنامه و عملکرد هر یک از وزرای پیشنهادی دولت بر این اساس وزارتخانه برای پرهیز از برخوردهای سیاسی تهیه و پیشنهاد کرده است.
وی تصریح کرد: در این بسته پیشنهادی بر اساس شاخص های علمی و تخصصی در چهار حوزه چالش ها و مشکلات حوزه کاری این وزارتخانه، برنامه پیشنهادی بر اساس برنامه هفتم پیشرفت، نتایج گذشته و ایفای مسئولیت های گذشته و صلاحیت ها و صلاحیت های روسای هر وزارتخانه بررسی می شود.
نقش مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در رای اعتماد
رئیس مرکز پژوهش های مجلس تاکید کرد: این مرکز به عنوان نهاد کمکی و واحد پژوهشی مجلس و کمیسیون های تخصصی سعی در بررسی تخصصی صلاحیت ها، عملکرد و برنامه های وزرا و اظهار نظر کارشناسی دارد. و پیشنهاداتی در این زمینه
وی ادامه داد: در این بستهها، مرکز پژوهشهای مجلس چالشهای اصلی و موضوعات کلیدی مربوط به هر وزارتخانه را شناسایی و سپس وظایف و مسئولیتهای آن وزارتخانه را در چارچوب برنامه هفتم پیشرفت مورد بحث و بررسی قرار داد که پس از آن جدولی کلی از آن ارائه میشود. پرونده ها و پرونده های وزیر پیشنهادی در حوزه های اجرایی – اداری، علمی، فرهنگی – اجتماعی پیش بینی شده است.
نگاری یادآور شد: در بسته پیشنهادی مرکز پژوهش های مجلس، صلاحیت ها و صلاحیت های مورد نیاز برای تصدی هر وزارتخانه در حوزه های صلاحیت های عمومی، صلاحیت های مدیریتی – سازمانی، صلاحیت های سیاسی، صلاحیت های سیاسی و صلاحیت ها و صلاحیت های خاص برای هر وزارتخانه درج شده است. .
وی خاطرنشان کرد: در این بسته ها تاکید شده است که وزرای پیشنهادی اقدامات تحول کوتاه مدت یک ساله، میان مدت دو ساله و بلندمدت چهار ساله خود را همراه با شاخص ها و اهداف کمی و کیفی اعلام کنند. این برنامه باید ابرچالشهای اجرای وزارتخانه را با توجه به وظایف و تکالیفی که بر اساس برنامه هفتم توسعه مدیریت وزارتخانه تدوین شده است، شامل ابعاد اجرایی از قبیل نوع اقدام، پیشبینی، مدنظر قرار دهد. بودجه مورد نیاز، زمان و گام های اقدام، بازیگران و ذینفعان دخیل و موثر، ساختارهای لازم، ابزارهای لازم، برنامه های ویژه برای ارتقاء، گسترش عدالت و بهبود عملکرد تیم اجرایی مدیران و مشاوران و انتظارات سازمان می باشد. شورای اسلامی و سایر نهادهای مدیریتی.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس ابراز امیدواری کرد: بسته های پیشنهادی بتواند در راستای رای اعتماد نمایندگان مردم به وزرای محترم مفید واقع شود و در تعامل برای حل مشکلات کشور گام بردارد. بین دولت و مجلس
انتهای پیام