۲ وظیفه مهم پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات / وقوع انقلاب در «پادکستها»
به گزارش ایسنا، سید عباس صالحی با تشکر از زائری رئیس سابق پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات افزود: پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات علاوه بر این که پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، هیئت علمی فرزانه وزارت علوم است. فرهنگ و رهبری اسلامی رکن اصلی نظارت و خط مشی مطالعات فرهنگی است و چشم انداز آن باید در همین چارچوب تعریف شود، زیرا تحقق این وظایف الزامات خاص خود را دارد.
وی تصریح کرد: باید برای رسیدن به این دو هدف تلاش کنیم، البته در این سازمان ظرفیت نظارت فرهنگی و قدرت سیاست گذاری وجود دارد.
وزیر فرهنگ به مناسبت تشکیل کمیته نظارت فرهنگی گفت: در دوره های گذشته اتفاقات خوبی افتاد؛ خوشبختانه مقدمات تحقق این چشم انداز فراهم شده است و از زحمات همکاران در گذشته تشکر می کنم، اما باید گام های جدی دیگری برداشته شود.
هسته کار پژوهشی باید فرا رشته ای باشد
در ادامه این مراسم محسن جوادی – رئیس پژوهشکده فرهنگ، هنر و ارتباطات – با قدردانی از اعتماد وزیر فرهنگ برای بر عهده گرفتن سرپرستی سازمان فرهنگ، هنر و ارتباطات گفت: از اقدامات جناب آقای دکتر زائری و مدیران قبلی و امیدوارم بتوانم این امانتی را که تا به حال بر عهده گرفته است، ادا نمایم.
وی با بیان اینکه بیشتر کارهای پژوهشی باید بین رشته ای باشد، افزود: بخش عمده فعالیت پژوهشکده پژوهش عملی است و باید به این نکته توجه داشت که پژوهش در راستای حل مسئله باشد.
جوادی با تاکید بر اهمیت اقدامات بین المللی گفت: این کار یکی از ضروریات است زیرا ملت های دیگر نیز مانند ما چالش هایی داشتند که در این زمینه می توانیم از ایده های آنها بهره ببریم و همچنین باید راه حل هایی پیدا کنیم تا بتوانیم آنها را ارائه دهیم.
رئیس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات تصریح کرد: اگر اقدامات پژوهشگاه خارج از محدوده دیده نشود، نقد خوبی به آن ها وارد نخواهد شد و این امر تبعات منفی خود را بر جای می گذارد.
انقلابی در صنعت پادکست در حال رخ دادن است
در ادامه، قاسم زائری، رئیس سابق پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات گفت: تلاش کردیم تا ارتقای جدیدی ایجاد کنیم و پژوهشگاه را به مرحله جدیدی برسانیم و در این دوره که مسئولیت این پژوهشگاه را بر عهده داشتم، گسترده شد. فعالیت هایی انجام شد.
وی با تاکید بر این مطلب افزود: از نظر مدیریت رویداد، شانزدهمین دوره جشنواره فرهنگی پژوهشی را برگزار کردیم که با استانداردهای جشنواره جهانی همخوانی داشت و بار دیگر سطح مدیریت جشنواره را بازآفرینی کرد.
زائری ادامه داد: همایش ملی مسجد و نظم اجتماعی در ایران برگزار کردیم و این زمینه ای بود که از منظر دینی و مدیریتی به مسجد نگاه کردیم که اتفاق خوبی از منظر مردم جهان بود. حوزه های علوم اجتماعی، رسانه و ارتباطات.
رئیس سابق پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات تصریح کرد: در این دوره، گروه مطالعات مسجدی تأسیس شد که یکی از آن ها همایش ملی مساجد بود که در حال حاضر حدود 30 جلد کتاب در زمینه ایده یک مسجد اجتماعی و چندین جلد دیگر در حال آماده سازی است
وی با بیان اینکه در این مدت سه همایش پیش بینی شده است، خاطرنشان کرد: یکی از این همایش ها «حقوق و فرهنگ» است که با محوریت موضوع سیاست گذاری فرهنگی کشور و در مرحله اخذ مجوز است. 12 جلسه مقدماتی برای این همایش برگزار شده است.
زائری درباره همایش دیگر پژوهشگاه گفت: همایش ملی سیاست هنر در ایران که پیش از این حدود 11 بار برگزار شده است که از نظر توسعه هنر و سیاست هنری بسیار حائز اهمیت است.
رئیس سابق پژوهشگاه فرهنگ، هنر و رسانه گفت: کنفرانس بین المللی آینده توسعه رسانه در ایران به دنبال تحقق است و حوزه نوظهوری که با آن مواجه هستیم حوزه پادکست است که بررسی ها نشان می دهد در این زمینه در حال وقوع است. میدان یک انقلاب آرام هستند.
وی افزود: در حوزه پادکست، رویداد طنین را برگزار کردیم و هدفمان از این رویداد حمایت از پادکست های فکر محور بود و از 6 ایده حمایت شد.
زائری تصریح کرد: چهار کارگاه از بعث تا بعث برگزار کردیم که تقریباً اقشار و طیف های مختلف کشور با هم کار کردند.
بر اساس اطلاعیه روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برای پاسخگویی به نیازهای پژوهشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از سال ۱۳۷۸ با یک «مشکل اساسی» فعالیت خود را آغاز کرده است. مهمترین هدف پژوهشکده، پژوهش در چارچوب وظایف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور شناخت موانع و مشکلات این حوزه وسیع، شناسایی فرصت ها و ظرفیت ها و ارائه راهکارها و راهکارهای مناسب برای رفع آن است. مشکلات و رشد و توسعه توانمندی ها در جهت تعالی فرهنگی کشور که در سند چشم انداز منعکس شده است.
انتهای پیام