گزارشی از برگزاری جلسه هم‌اندیشی با مهمانان خارجی کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی

0
(0)

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین مرتضوی نایب رئیس بین الملل انجمن رویکردهای دینی اسلامی وی در ابتدای این دیدار اعلام کرد: در طول تاریخ، هر موفقیتی که برای مسلمانان به دست آمده، حاصل اتحاد و همبستگی مردم امت بوده است پیروان پیامبر اکرم (ص).

در بخش دیگری از این نشست حجت الاسلام والمسلمین سید موسی موسوی قائم مقام دبیرکل مجمع جهانی انسجام مذاهب اسلامی وی بیان کرد: حضور مهمانانی از کشورهای مختلف در کنفرانس وحدت به دلیل تعهد و احساس مسئولیت است.

وی افزود: پیشنهادات مهم و موثری در جلسات این همایش مطرح شد که بررسی، جمع بندی و نهایی شده و مورد بهره برداری قرار می گیرد.

موسوی ادامه داد: علاوه بر تاثیر سیاست در اختلافات، تاثیر علمای دین نیز در این زمینه حائز اهمیت است. ما باید مردم را اصلاح کنیم که اصلاح مردم با معرفت است.

قائم مقام دبیرکل مجمع جهانی مذاهب اسلامی تصریح کرد: امروز با وجود ظلم و فشار رژیم صهیونیستی بر مردم غزه، بی تفاوتی و بی توجهی دولت ها فاجعه بزرگی است و باید مسلمانان را از این موضوع آگاه کرد. علمای دینی همچنین علما باید در جهت اطلاع رسانی به مسلمانان بیشتر تلاش کنند.

مولوی اسحاق مدنی، رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه مطلب این نشست با بیان اینکه امروز جهان اسلام در وضعیت اسفناکی به سر می برد، گفت: امروز جهان اسلام از امکانات مالی و تسلیحاتی خوبی برخوردار است و حتی برخی از کشورهای اسلامی دارای امکانات هسته ای هستند.

وی افزود: جهان اسلام از نظر سوق الجیشی در بهترین وضعیت قرار دارد اما با همه امکاناتی که داریم نتیجه قابل قبولی نمی بینیم. شاید عیب ما در اطاعت از دین خدا باشد. در طول تاریخ، هر چه مسلمانان بیشتر به دین پایبند بوده اند، موفقیت بیشتری داشته اند.

در بخش دیگری از این نشست شیخ مهدی الصمدایی، مفتی اهل سنت عراق و عضو شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی وی به سوابق حضور خود در همایش های وحدت و همچنین سابقه تشکیل شورای عالی مجمع الاکریم و فعالیت های آن اشاره کرد.

وی افزود: امروز که همه علیه جهان اسلام بسیج شده اند، مجمع الکریم نقش بسزایی در ایجاد وحدت و صلح در بین گروه های مختلف جهان از جمله پاکستان، افغانستان، بوسنی، مصر و… داشته است.

الصمدای گفت: حضور مهمانان جدید در کنفرانس وحدت نشان از فعالیت بیشتر مجمع الاکرم دارد.

حجت الاسلام والمسلمین سید علی فضل الله عضو شورای عالی مجمع مذاهب اسلامی وی همچنین با تبریک ایام هفته وحدت و میلاد پیامبر اکرم (ص) گفت: علما وظیفه سنگینی در ایجاد وحدت بر دوش دارند و امیدوارم در این شرایط سختی که با آن روبرو هستیم، بتوانند با یکدلی به وظایف خود عمل کنند.

وی با قدردانی از فعالیت های دبیرکل مجمع الاکرم برای ایجاد وحدت بین مسلمانان گفت: اگر تفرقه بمانیم شکست می خوریم. مقابله با چالش های موجود جز با وحدت ممکن نیست.

فضل الله خطرات رژیم صهیونیستی برای جهان اسلام را برجسته کرد و گفت: اگر جلوی اقدامات این رژیم اشغالگر را نگیریم، این رژیم اشغالگر به امنیت و ثبات سایر جوامع اسلامی نیز آسیب می رساند. بنابراین باید همکاری ها و زمینه های مشترک خود را گسترش دهیم و اختلافات خود را فراموش کنیم تا در همه سطوح به پیروزی برسیم.

عبدالقادر آلوسی – رئیس مجمع علمای رباط محمدی عراق – وی ضمن قدردانی از فعالیت های مجمع الکرام و دبیرکل آن گفت: با توجه به اهمیت وحدت اسلامی، این همایش و به ویژه حضور مهمانان جدید در آن می تواند برای همه ما منشأ خیر و تأثیرگذار باشد. معیار وحدت اسلامی

محمدی رئیس مجمع علمای رباط عراق تصریح کرد: ما به عنوان مدافعان وحدت اسلامی که مسول مشکلات بزرگ مومنین هستیم باید در ایجاد وحدت قدم برداریم که نیازمند کار فکری و عملی گسترده تری است. .

وی با اشاره به حوادث اخیر غزه و محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان، بر حمایت هر چه بیشتر مردم این منطقه تاکید کرد.

محمد العاصی عضو شورای عالی مجمع الکرام گفت: شرایط کنونی فلسطین، این سرزمین مبارک همه ما مسلمانان را می خواند و باید با کمک مردم غزه به کمک مردم غزه برویم. توکل به خدا و اتحاد بین ماست.»

بعدی، دانشمند بنگلادشی شیخ چوداری وی به محاسن مسجد الاقصی و حوادث اخیر در نوار غزه اشاره کرد و گفت: حمایت از فلسطین وظیفه همه ماست. خداوند متعال می فرماید اگر روی گردانید، شما را به قوم دیگری تبدیل می کنیم.

وی افزود: از حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به خاطر انجام کارهای خیر برای مسلمانان فلسطین قدردانی می کنیم.

مولوی حبیب الله حسام – عضو شورای عالی مجمع مذاهب اسلامی – وی تصریح کرد: بر اساس آیات قرآن و سنت نبوی، وحدت و برادری اسلامی یکی از اهداف اسلام و تنها راه رهایی از ذلت و آزادی فلسطین است.

وی افزود: باید به برادری و وحدت واقعی و صادقانه برسیم و به قرآن و سنت برگردیم تا ذبح مسلمانان پایان یابد.

مولوی حسام تصریح کرد: بزرگترین مانع وحدت جریان های تکفیری است که باید تا حد امکان با آنها مبارزه کنیم.

عباس همیار – مشاور دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی – وی با بیان اینکه باید تلاش خود را در حمایت از مردم فلسطین بسیج کنیم، گفت: البته ابتدا باید دیدگاه های خود را در این زمینه بسیج کنیم.

وی افزود: اسرائیل از بدو پیدایش طرح اشغالگری توسط استعمارگران بوده است، در این راستا باید دیدگاه ها و صفوف خود را برای مقابله با آن متحد کنیم.

شیخ کیف محمد بطحا از روسیه حمیداشی در ادامه این دیدار اظهار داشت: استکبار جهانی همواره به مسلمانان حمله می کند تا چهره اسلام را مخدوش کند و ما را بکشد. آنها قصد دارند ما را در برابر یکدیگر تقسیم کنند.

وی پیشنهاد تشکیل کمیته واحد رسانه ای در جهان اسلام و نشان دادن چهره واقعی اسلام را به جهانیان داد.

محمد باتا تاکید کرد که باید از مرحله همگرایی فراتر رفت و به وحدت رسید.

مصطفی کایا نماینده پارلمان ترکیه با طرح این سوال که چرا کشورهای اسلامی نتوانسته اند متحد شوند؟ وی گفت: این به این دلیل است که در بین ما مسلمانان مشکلات طایفه ای و قبیله ای وجود دارد و متأسفانه بین خودمان وحدت نظر نداریم.

و افزود: رژیم صهیونیستی اهداف خود را دنبال می کند و فرقی نمی کند ما شیعه باشیم یا سنی. این رژیم تمام امت اسلامی را بدون در نظر گرفتن دین هدف قرار می دهد.

کایا تاکید کرد: باید با تعامل و همبستگی بر جریان های سلطه گر جهان غلبه کنیم و قانون و عدالت را برای مستضعفان جهان محقق کنیم.

مصطفی لداوی از اتحادیه جهانی علمای فلسطین با انتقاد از کشورهای اسلامی که در قبال حوادث فلسطین سکوت می کنند، گفت: فلسطین از کمبود سلاح رنج نمی برد، بلکه نیازمند وحدت اراده است.

کایزر تراد – رئیس انجمن دوستی اسلامی استرالیا – وی با بیان اینکه وحدت مسلمانان با نماز حاصل نمی شود، بلکه باید در عمل کاری کرد، گفت: متأسفانه در فلسطین، سوریه، لبنان، کشمیر و غیره مشکلات زیادی داریم که باید به تلاش های اساسی برای حل و فصل آن ها پایان دهیم.

وی افزود: نباید تنها به دولت ها تکیه کنیم بلکه باید برای مقابله با دشمن از مردم کمک بگیریم.

عبدالرزاق قاسم – نماینده شورای عالی تقریب مذاهب اسلامی – وی با اشاره به حوادث و اتفاقات فلسطین گفت: ابتدا باید درد را بشناسیم و سپس به دنبال درمان باشیم و از گفتمان به عمل برویم.

وی افزود: اگر بیدار باشیم و از چالش های خود آگاه باشیم، متوجه می شویم که برای رسیدن به اهداف خود باید متحد شویم.

داتو محمد عزمی عبدالحمید -عضو شورای مشورتی مالزی- وی گفت: باید مشکلات امت اسلامی را شناسایی و برای حل آن برنامه ریزی های عملی داشته باشیم. ما باید امت اسلامی را سامان دهیم و از امکانات آن به درستی استفاده کنیم.

وی افزود: این وظیفه علما و اندیشمندان ما است که نهضت های اسلامی را در سطح ملی تقویت و سپس در سطح جهانی با یکدیگر پیوند دهند. اگرچه دشمن همیشه برنامه های راهبردی خود را دارد، اما ما باید اتحاد خود را در برابر آنها حفظ کنیم.

حسن عبدالله – عضو مجمع علمای مسلمان لبنان – وی به حوادث اخیر فلسطین و نتایج طوفان الاقصی اشاره کرد و گفت: این عملیات پنجاه سال تلاش دشمن را خنثی کرد.

وی به تشریح قیام های دشمنان علیه مسلمانان پرداخت و بر نقش و رسالت مهم مجمع الاکرم در مقابله با این فتنه ها تاکید کرد.

حسن عبدالله همچنین به حادثه تروریستی اخیر لبنان اشاره کرد و گفت: دیدیم که پیروان همه مذاهب در لبنان برای خون دادن به مجروحان این حادثه تروریستی شتافتند. اما آیا دشمن می خواهد بین ما اختلاف ایجاد کند؟

مساعدی نماینده شورای عالی مجلس الاکرمگفت: مسئله فلسطین امروز بزرگترین آزمون مسلمانان است و بار دیگر ضرورت وحدت بین مسلمانان را مطرح کرده است.

وی تاکید کرد: رژیم صهیونیستی با وجود همه حمایت‌های آمریکا و کشورهای غربی نتوانسته اراده جبهه مقاومت را بشکند و حوادث اخیر فلسطین دشمن واقعی همه ما مسلمانان را نشان داده است.

آدام شانتاز – مفتی گرجستان – وی تصریح کرد: اسلام ما را فارغ از نژاد و جنسیت متحد می کند، در حالی که دشمنان می خواهند بین ما تفرقه بیندازند.

وی افزود: امروز وحدت بین ملت های مسلمان کمی شکننده است و باید گفت وگو و همکاری داشته باشیم و به مشکلات یکدیگر رسیدگی کنیم.

مفتی گرجستان در پایان گفت: در یک سال اخیر غیرنظامیان زیادی در فلسطین جان خود را از دست داده اند اما متأسفانه بسیاری از کشورهای اسلامی فقط تماشاگر هستند.

انتهای پیام



منبع

میانگین امتیاز کاربران: 0 / 5. تعداد آرا: 0

سایر مطالب مرتبط
پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)