کاهش تعداد شاغلان کارگاههای صنعتی
به گزارش ایسنا، تعریف صنایع کوچک و متوسط در کشورهای مختلف با یکدیگر تفاوت دارد و تابع شرایط اقتصادی و صنعتی حاکم است. این بنگاهها در برابر صنایع بزرگ قرار میگیرند و نسبت به آنها نیز مزایای بسیاری دارند که ازجمله آنها می توان به ایجاد ارزش افزوده، نوآوری، اشتغالزایی، کارآفرینی و انعطافپذیری بالا اشاره کرد.
بخش صنعت در کشورمان یکی از بخشهای سه گانه اقتصادی است که به زیر بخشهای مختلفی تقسیم می شود. کارگاه صنعتی به کارگاهی گفته میشود که با دارا بودن مجموعه ای از سرمایه، نیروی کار، ساختمانها و تاسیسات به منظور تولید محصول صنعتی ایجاد شده است. کارگاههای بخش صنعت شامل کارگاههایی است که دارای ۱۰ نفر کار کن و بیشتر باشد.
گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار از طرح آمارگیری از کارگاههای صنعتی دارای ۱۰ نفرکارکن و بیشتر در سال ۱۳۹۷ نشان میدهد که تعداد ۲۹ هزار و ۱۷۰ کارگاه ۱۰ نفر کارکن و بیشتر به فعالیت صنعتی اشتغال داشتهاند که نسبت به سال ۱۳۹۶ به میزان ۳.۸ درصد کاهش دارد.
در سال ۱۳۹۷ بیشترین تعداد کارگاههای صنعتی ۱۰ نفرکارکن و بیشتر کشور در زمینه “تولید سایر فرآوردههای معدنی غیرفلزی” فعال بوده و کمترین تعداد کارگاهها در “تولید فرآورده های توتون و تنباکو” فعالیت داشتهاند.
بیشترین کارگاههای صنعتی نیز به ترتیب به استانهای تهران با ۶۲۹۴ کارگاه، اصفهان با ۳۸۲۵ کارگاه و خراسان رضوی با ۲۱۸۰ کارگاه تعلق داشته که در مجموع حدود ۴۲.۳ درصد کل کارگاههای صنعتی ۱۰ نفرکارکن و بیشتر کشور را شامل می شود.
نتایج این گزارش حاکی از آن است که در سال ۱۳۹۷ تعداد شاغلان در کارگاههای مذکور برابر با یک میلیون و ۷۳۳ هزار و ۷۸۸ نفر بوده که نسبت به سال ۱۳۹۶ بیش از ۲.۵ درصد کاهش داشته است.
از این تعداد ۳۵ هزار و ۷۸۲ نفر از شاغلان در کارگاههای با مالکیت تعاونی، ۲۲ هزار و ۳۴۰ نفر از شاغلان در کارگاههای با مالکیت عمومی و مابقی در کارگاههای بخش خصوصی مشغول کار بودهاند.
به گزارش ایسنا، از مجموع یک میلیون و ۷۳۳ هزار و ۷۸۸ نفر شاغل کارگاههای مذکور، یک میلیون و ۳۲۲ هزار و ۳۵۹ نفر را شاغلان تولیدی اعم از کارگران ساده، کارگران ماهر، تکنسینها و مهندسین تشکیل میدهند.
انتهای پیام