چالش مشارکت موسسات غیر وابسته در حوزه پزشکی/ لزوم سیاستگذاری در سازمان غذا و دارو

0
(0)



چالش‌های ناشی از دخالت نهادها و ارگان‌های غیرپاسخگو در حوزه دارو و لزوم تمرکز سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری در سازمان غذا و دارو از جمله موضوعات مطرح شده در همایش روز داروساز بود.

به گزارش ایسنا، دکتر ابراهیم هاشمی – رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی شرکت های پخش دارو وی در همایش روز دارو که توسط سازمان غذا و دارو برگزار شد، با اشاره به روند تحویل دارو و پیچیدگی و سختی کار در این حوزه، گفت: در دو هفته گذشته و در گرمای بی سابقه بیش از 3.5 میلیون نفر پیاده روی اربعین شرکت کرده اند. با وجود بیماری های ناشی از گرما از جمله گرمازدگی، گزارشی مبنی بر کمبود دارو و سرم در مراسم اربعین نداشتیم و این نشان از اقدامات انجام شده برای ایمن سازی داروهای مورد نیاز این مراسم است. وقتی سیستم کار خود را انجام می دهد و کمبودی وجود ندارد، هیچکس نمی گوید متشکرم، اما به محض اینکه کوچکترین مشکل یا کمبودی پیش بیاید، از سازمان غذا و دارو پاسخگویی می خواهند. این در حالی است که مشکل اصلی که «پول و اعتبار» است جای دیگری است.

وی در این خصوص افزود: از بهمن ماه تا مرداد بیش از 42 درصد پول در اختیار وزارتخانه قرار گرفت که 40 درصد آن باید به دارو داده می شد. این در حالی است که از اینجا پولی به ما پرداخت نشده و معلوم نیست سهم دارو کجا خرج می شود.

هاشمی ادامه داد: در ابتدای سال 1402 مطالبات حوزه دارو 10 سجاف بود که در بهمن ماه به 17.8 سجاف رسید و پس از صدور احکام و پرداخت ها، سرانجام در اردیبهشت ماه امسال این مطالبات به 15.5 سجاف رسید و متاسفانه در در پایان در ماه جولای، این رقم به 17 رسید. متأسفانه، برخی از مردم نمی دانند که صنعت داروسازی چه کار بزرگی انجام می دهد.

وی به آزادسازی نرخ ارز دارو و اجرای طرح داروور اشاره کرد و گفت: نرخ ارز دارو آزاد شد اما هزینه دارو را پرداخت نکردند. هر جا صحبت از کمبود می شود، سازمان غذا و دارو را مقصر می دانند. در این میان تلاش زیادی برای سازمان و دست اندرکاران تولید و تحویل برای تحویل دارو انجام می شود. متأسفانه مشخص نیست که پول اختصاص داده شده برای داروها کجا می رود.

هاشمی با انتقاد از اثربخشی تامین اجتماعی در پرداخت مطالبات دارویی گفت: بر اساس قانون 9-27 حق بیمه در تامین اجتماعی مربوط به درمان است و این پول باید کنار گذاشته شود و صرفا برای درمان مصرف شود اما این مشکل هرگز مشاهده نشده است. . و این پول عمدتاً در حوزه بیمه بازنشستگی هزینه شد. یعنی اگر قانون رعایت می شد تامین اجتماعی مثل بیمه سلامت به راحتی هزینه دارو را پرداخت می کرد.

وی هشدار داد: اگر مراقب نباشیم امسال یکی از سخت ترین سال های پزشکی خواهد بود. به همین دلیل باید با هم باشیم و از هم حمایت کنیم. نمونه آن مراسم اربعین است که با هماهنگی هایی که انجام شد مشکلی در حوزه تحویل دارو در مرزها و مراسم پیاده روی نداشتیم.

هاشمی اضافه کرد: تا جایی که می توانیم باید به حفظ شکوه سازمان غذا و دارو کمک کنیم. شهرت ما توسط سازمان غذا و دارو خلاصه شده است. به حفظ اقتدار سازمان غذا و دارو کمک کنیم. این پول را نمی توان جای دیگری خرج کرد، اما سازمان غذا و دارو باید پاسخگوی مشکلات و کوتاهی ها باشد.

وی همچنین از برخی دخالت های سازمان استاندارد در امور مربوط به سازمان غذا و دارو انتقاد کرد و گفت: دخالت افراد غیر مرتبط در حوزه دارو مشکل ساز است. چرا مثلا در شرایط سخت تحریم داروخانه ها باید 45 درصد افزایش پیدا کنند و مجوز تاسیس داروخانه توسط غیر داروسازان داشته باشند؟ مرد کار در شرایط سخت تعیین کننده است.

در ادامه مطلب دکتر شهرام کلانتری – رئیس انجمن داروسازان وی با اشاره به مشکلات مزمن حوزه پزشکی نیز گفت: مشکل از آنجا ناشی می شود که نهادهایی که مسئولیت و تخصص در حوزه پزشکی ندارند و پاسخگوی بعدی نیز نیستند در این زمینه دخالت می کنند.

وی در ادامه سخنان خود از تعلل برخی نهادها در پرداخت و توزیع اعتبارات در حوزه دارو و گردش پول انتقاد کرد و گفت: به دلیل همین تعلل زنجیره تامین دارو با مشکل مواجه شده است. اگر سازمان هایی مانند سازمان برنامه و سازمان هدف به موقع به تعهدات خود عمل می کردند، این مشکلات پیش نمی آمد. این مشکلات باید در علل ایجاد آنها حل شود. در این راستا مکاتبات متعددی با ریاست جمهوری داشتیم و تاکید کردیم که باید محور سیاست گذاری در حوزه پزشکی شکل بگیرد. نمی توان همه مسائل را روی میز سازمان غذا و دارو بنشیند و در عین حال کمیته خاصی هم برای انجام فلان کار فشار بیاورد.

کلانتری اضافه کرد: امید است با حضور پزشکان در دولت این مشکل برطرف شود، تخلفات در حوزه دارو به حداقل برسد و تصمیم گیری در سازمان غذا و دارو به عنوان ناظر بر این حوزه متمرکز شود.

وی در ادامه سخنان خود به رد خصلت ارثی داروخانه اشاره کرد و در عین حال گفت: تعداد داروخانه ها نسبت به جمعیت باید مطابق قانون باشد و به تعادل برسد و یکسان سازی رعایت شود.

کلانتری همچنین به قانون مصوب سال 1334 در خصوص تاسیس داروخانه توسط افراد غیر داروساز اشاره کرد و گفت: برخی شرایط مربوط به سال 1334 از بین رفته است و باید به این گونه قوانین نگاه کنیم.

وی در پایان سخنان خود گفت: از مسئولان دولت جدید تقاضا داریم از دخالت نهادهای غیرمسئول در حوزه دارو جلوگیری کرده و اختیارات سازمان غذا و دارو را به عنوان یک نهاد نظارتی و بر اساس کار کارشناسی

به گزارش ایسنا، دکتر احمدرضا جمشیدی – رئیس انجمن تولیدکنندگان داروهای گیاهی و اتحادیه مکمل ها وی در ادامه با انتقاد از سوء نیت برخی شرکت های بیمه و تاخیر طولانی در پرداخت مطالبات به داروخانه ها، ایجاد خلاء در چرخه زنجیره تامین دارو و عدم پاسخگویی مسئولان ذیربط، گفت: سوال اینجاست که چگونه دو سیستم موازی سازمان بیمه سلامت و سازمان تامین اجتماعی یکی در پرداخت ها به روز است و دیگری با تاخیر چند ماهه.

وی همچنین به پرداخت های بی رویه به سازمان هدایت یارانه ها اشاره کرد و با اشاره به آنچه «ورشکستگی و تعطیلی برخی شرکت های تولیدی» خواند، گفت: شرایط فعلی مناسب نیست. این در حالی است که طبق قوانین از جمله بند 12 سیاست های ابلاغی بهداشتی، باید تولید داروهای طبیعی و سنتی را افزایش دهیم و برای صادرات برنامه ریزی کنیم. برای این منظور باید میانبری برای تولیدکنندگان وجود داشته باشد. انجمن ها و سازمان های مردم نهاد باید مشارکت داشته باشند.

انتهای پیام

میانگین امتیاز کاربران: 0 / 5. تعداد آرا: 0

سایر مطالب مرتبط
پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)