وضعیت نامطلوب در حوزه بیهوشی و متخصصانی که به جراحی های زیبایی روی می آورند!
رئیس انجمن بیهوشی و مراقبتهای ویژه ایران نسبت به وضعیت نامناسب رشته بیهوشی در کشور، عدم علاقه به آن و خالی ماندن پستهای دستیاری در این رشته هشدار داد و گفت: کشور کمبود متخصص بیهوشی ندارد. و متخصصان با فداکاری خدمات ارائه می دهند. اما متأسفانه به دلیل وضعیت نامناسب درآمدی که دارند دست به اقدامات زیبایی می زنند که نیاز به مهارت زیادی ندارد.
به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا سلیمی در نشست خبری شانزدهمین کنگره بین المللی بیهوشی، مراقبت های ویژه و درد که امشب 16 آبان ماه برگزار شد، اظهار کرد: متخصصان بیهوشی کشور جزو بهترین ها هستند و در حوزه تخصصی خود عملکرد خوبی دارند. .
وی درباره وضعیت دسترسی به داروها و تجهیزات جدید گفت: بررسی ها نشان می دهد که کشور در حوزه بیهوشی همواره حداقل استانداردها را داشته است اما دسترسی به دارو و تجهیزات جدید وجود ندارد. فاصله دسترسی به تجهیزات و داروهای جدید هر روز در حال افزایش است.
وی درباره قاچاق داروی بیهوشی نیز توضیح داد: به دلیل اینکه داروی بیهوشی بیمارستانی است مانند سایر داروها وارد نمی شود.
سلیمی با بیان اینکه رشته بیهوشی یکی از پرطرفدارترین رشته ها در کشورهای دیگر است، گفت: رشته بیهوشی یکی از 3 رشته پرطرفدار در کشورهای دیگر است و متخصصان این رشته درآمد بالایی دارند. این در حالی است که وضعیت رشته بیهوشی در کشور ما مساعد نیست به طوری که 50 تا 100 درصد ظرفیت این رشته در برخی از دانشگاه های علوم پزشکی خالی می ماند. مهاجرت در همه حوزه های بهداشتی بالاست اما متاسفانه سن مهاجرت متخصصین بیهوشی بالا رفته و تعداد ورودی ها به رشته بیهوشی کم است. متاسفانه اثربخشی متخصصان بیهوشی کاهش یافته است.
رئیس انجمن بیهوشی و مراقبت های ویژه ایران گفت: امیدواریم حوزه بیهوشی مورد توجه دولت چهاردهم باشد. دولت سیزدهم قصد داشت مدت دوره تخصصی بیهوشی را از 4 سال به 3 سال کاهش دهد، نگاه وزارت بهداشت افزایش جذابیت رشته بیهوشی بود اما در این گونه روش ها کیفیت تحت تاثیر قرار می گیرد.
سلیمی با اشاره به افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی عمومی، گفت: افزایش پذیرش پزشکی بدون در نظر گرفتن زیرساخت ها اشتباه بود. وزارت بهداشت دولت سیزدهم اقدامات غیرکارشناسی انجام داد و ظرفیت بخش بیهوشی را افزایش داد. این در حالی است که در گذشته ظرفیت تکمیل نشده است. همچنین دو اقدام دیگر یعنی ورود به رشته تخصصی بیهوشی از پزشکی عمومی بدون گذراندن طرح دوره و همچنین حذف سنجش از دیگر طرح های ناموفق وزارت بهداشت در دوره قبل است. وزارت بهداشت دولت چهاردهم قول داده است که به سراغ مشکلات بیهوشی برود.
سلیمی گفت: مدت زمان عملیات از 20 دقیقه شروع می شود و مدت برخی از عملیات ها به 18 ساعت می رسد. میانگین مدت زمان عمل حدود 2 ساعت و 30 دقیقه است.
این متخصص بیهوشی با بیان اینکه «کنگره بین المللی بیهوشی، مراقبت های ویژه و درد» 25 تا 28 آبان ماه برگزار می شود، گفت: پنل «هوش مصنوعی» یکی از پنل های این کنگره است و به موضوع بیهوشی در سال 1430 می پردازد.
رئیس «کنگره بین المللی بیهوشی، مراقبت های ویژه و درد» گفت: کشور با کمبود متخصص بیهوشی مواجه نیست؛ زیرا متخصصین بیهوشی با فداکاری خدمات ارائه می دهند. اما متأسفانه با توجه به وضعیت درآمدی خود به عمل های زیبایی روی می آورند، عمل هایی که نیاز به مهارت زیادی ندارند و مهارت های لازم برای عمل های زیبایی بسیار کمتر از بیهوشی است.
همچنین در این دیدار، دکتر سجاد رضوی – دبیر انجمن بیهوشی ایران وی درباره وضعیت هوشبری در کشور گفت: وضعیت بیهوشی در کشور بالاتر از میانگین جهانی است. اگرچه مشکلاتی وجود دارد، اما تمام پیشرفته ترین روش های بیهوشی در دنیا ساخت ایران است.
وی با اشاره به استقبال کم برخی از رشته های پزشکی تصریح کرد: در صورت ادامه این روند این خطر وجود دارد که در 10 سال آینده مجبور به اعزام بیماران به خارج از کشور برای برخی تخصص ها مانند جراحی قلب کودکان باشیم.
وی ادامه داد: داروهای بیهوشی را بر اساس وزنی که در خارج از کشور توسط دستگاه محاسبه می شود به بیمار می دهیم اما در کشور ما به روش معمول اکولوژیک انجام می شود اما بیمارانی نداریم که به دلیل بیهوشی مجبور به مراجعه به بیمارستان شوند. و درمان های مرتبط در خارج از کشور
رضوی با اشاره به تاثیر تحریم ها در حوزه بیهوشی خاطرنشان کرد: یک بیمار تازه متولد شده از 700 گرم تا 300 کیلوگرم تحت بیهوشی است و همه بیماران در ایران قابل بیهوشی هستند. در حال حاضر تمامی مراکز درمانی به داروهای بیهوشی دسترسی دارند.
شهرام صمدی، دبیر علمی رئیس شانزدهمین کنگره بین المللی وی همچنین در این نشست اظهار داشت: این کنگره با حضور متخصصان مختلف پیرامون آینده بیهوشی و تاثیرات هوش مصنوعی و مراقبت های مختلف در زمینه های مادران باردار، کودکان و نوزادان، طب خواب، طب تسکینی بحث و تبادل نظر خواهد شد. و هیپنوتیزم در بیهوشی و از 25 تا 28 آبان ماه برگزار می شود.
اردشیر تاجبخش، دبیر اجرایی کنگره وی همچنین با اشاره به برگزاری 5 سمینار در این کنگره افزود: چکیده مقالات به تحقیقات متخصصان ایرانی می پردازد و موسیقی اختصاصی بیهوشی در این کنگره تهیه و رونمایی شده است.
انتهای پیام