میوه را برای میان وعده های مدرسه در نظر بگیرید

0
(0)



نوع میان وعده دانش آموزان برای حفظ سلامت و تاثیر آن در یادگیری بسیار مهم است که در این میان میوه ها، سبزیجات و ساندویچ های سالم از جمله انتخاب های خوب برای میان وعده های دانش آموزی هستند که سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و برخی مواد معدنی هستند و منجر به تقویت سیستم ایمنی.

به گزارش ایسنا، سپیده دوالت – کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره تنقلات مدارس گفت: یکی از مشکلاتی که والدین در آغاز سال تحصیلی با آن دست و پنجه نرم می کنند، انتخاب تغذیه خوب و مناسب برای میان وعده های مدرسه فرزندانشان است. انتخاب غذای سالم و مقوی برای سلامت دانش آموزان بسیار مهم است. یکی از غذاهای توصیه شده ساندویچ های سالم است. ساندویچ سالم به ساندویچی گفته می شود که نان آن سبوس دار باشد و مواد غذایی موجود در آن از نظر تغذیه ای ارزش غذایی مناسبی داشته باشد که می توان از انواع ساندویچ نان و پنیر با مغزهایی مانند بادام و گردو، خرما، خیار و گوجه فرنگی، موز نام برد. ، سبزی خوردن، انواع نارگیل و پتی، الوی، فلافل و همبرگر خانگی. همچنین لازم به ذکر است که سس های سس مایونز به دلیل کالری بالا نباید برای ساندویچ استفاده شود.

وی ادامه داد: یکی از غذاهایی که مصرف آن افزایش یافته، ارده و شیره است که با توجه به کالری بالای آن، مصرف آن برای کودکان و نوجوانان بدون اضافه وزن و چاقی و همچنین مصرف آن برای کودکان دارای اضافه وزن توصیه می شود. و چاقی اصلا توصیه نمی شود.

وی با بیان اینکه میوه ها و سبزیجات نیز گزینه های بسیار مناسبی برای میان وعده های دانش آموزان هستند، بیان کرد: میوه ها و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین و برخی مواد معدنی هستند و همه این ریزمغذی ها منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. در فصل سرما به دلیل شیوع بیماری های ویروسی، مصرف این دسته از غذاها باعث تقویت سیستم ایمنی کودکان و نوجوانان شده و احتمال ابتلا به این بیماری های فصلی را کاهش می دهد. بنابراین توصیه می شود روزانه سه میوه با رنگ های مختلف مصرف کنید.

یک کارشناس بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: برخی از غذاها به دلیل ارزش غذایی پایین توصیه نمی شوند از جمله نوشیدنی های حاوی قند افزوده مانند نوشابه و نوشیدنی های میوه ای. بیسکویت و کیک با آجیل نیز به دلیل قند زیاد و چسبندگی به دندان توصیه نمی شود و بیسکویت بدون خامه و غلات کامل بهتر است. همچنین از انتخاب چیپس و آجیل شور خودداری کنید.

وی ادامه داد: شیر یکی دیگر از مواد غذایی بسیار خوب دانش آموزان است و بهتر است والدین فرزندان خود را به مصرف این غذا تشویق کنند. میوه های خشک و برگ های مختلف، برنج و نخود، کشمش و کشمش از دیگر انتخاب های خوب برای میان وعده هایی هستند که ارزش غذایی بالایی دارند.

دولت گفت: حبوبات همچنین یکی از منابع خوب پروتئین و مواد معدنی مانند آهن، روی و فسفر است که به رشد، سلامت و یادگیری دانش آموزان کمک می کند. بنابراین مادران می توانند حبوبات مخصوصاً نارگیل یا عدس یا لوبیا را برای میان وعده های کودکان خود تهیه کنند.

کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: یکی از لحظات مهم برای وعده های غذایی مدارس، رفتن دانش آموزان بعد از صبحانه به مدرسه است. برخی از دانش آموزان ممکن است به دلیل استرس از خوردن صبحانه امتناع کنند. بهتر است والدین با صحبت آرام و در عین حال اصرار نکردن به اینکه صبحانه کامل بخورند و صبحانه آنچه دوست دارد بخورند و بعد از صبحانه به مدرسه بروند، استرس کودک خود را کاهش دهند.

بر اساس اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، وی خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر نوشیدن آب کافی است که به والدین توصیه می شود به فرزندان خود بیاموزند که در طول روز آب کافی بنوشند. علاوه بر تامین آب کافی برای بدن، مصرف مقدار مناسب آب می تواند از مشکلات گوارشی مانند یبوست جلوگیری کند. زیرا میزان تحرک در کودکان و نوجوانان به دلیل زندگی ماشینی کاهش یافته است و مصرف کافی آب و سبزیجاتی مانند کاهو و سبزی به دلیل داشتن فیبر می تواند از یبوست جلوگیری کند.

انتهای پیام

میانگین امتیاز کاربران: 0 / 5. تعداد آرا: 0

سایر مطالب مرتبط
پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)