ما در نرم افزار موبایل قابلیت همکاری نداریم/ بسیاری از فرصت های بین المللی را به دلیل تحریم ها از دست دادیم.

0
(0)



به گزارش ایسنا، محمدامین احمدلو در نشست بررسی «سیاست های دولت در زمینه داخلی سازی صنعت موبایل» گفت: باید ببینیم در زنجیره ارزش هر صنعت در کجا قرار داریم. کدام زنجیره ارزش تولید سودآور است و ما می توانیم وارد شویم و با مزیت هایی که داریم در آن بخش نقش آفرینی کنیم. ما تجربیات مختلفی در صنعت موبایل داشته ایم. در کجای زنجیره ارزش قرار می گرفتیم، مثلاً در صنعت خودرو، اگر مرکز توزیع قطعات منطقه ای بودیم، نقش قوی تری در زنجیره ارزش داشتیم. در دستگاه های تلفن همراه و زنجیره ارزش آنها، با تجربه انباشته شده، به ارزیابی خواهیم رسید که در کدام بخش باید وارد شویم.

احمدلو با بررسی وضعیت صنعت تلفن همراه در کشور و با تاکید بر آگاهی از وضعیت فعلی آن گفت: باید وضعیت صنعت تلفن همراه را بشناسیم. کشور ما سالانه 3 تا 4 میلیارد دلار ارز در حوزه تلفن همراه اختصاص می دهد و باید توجه داشت که صنعت موبایل با خودروسازی تفاوت های ساختاری دارد، بنابراین گوشی های موبایل بازار متمرکزی دارند و اگرچه با آن مواجه هستیم. با تعداد زیادی شرکت برای واردات و توزیع، اما ساختار آن یکپارچه و متمرکز بر چندین شرکت است.

وی با بیان اینکه به دلیل تحریم ها و محدودیت های بین المللی بسیاری از فرصت های بین المللی را از دست داده ایم، افزود: چالش دیگری که در صنعت موبایل با آن مواجه هستیم این است که در حوزه نرم افزار موبایل فرصت تعامل نداریم. موضوع بعدی روابط مدیریتی و حکمرانی در این حوزه است. به عنوان مثال این شرکت ها نسبت به کشورهای مقصد تعهداتی مانند سرویس تلفن از دست رفته و … می دهند و کشور ما در این زمینه ها نیز با چالش هایی مواجه است.

وی همچنین به مشکل بعدی مربوط به بازار جهانی در این حوزه پرداخت و گفت: ماهیت صنعت موبایل به گونه ای است که تا پانزده سال پیش بازار عمدتاً در دست چند برند اروپایی بود. برندهای اروپایی که جای خود را به برندهای چینی دادند، ساختار زنجیره تامین و توزیع متمرکز داشتند. شرکت‌های عمدتاً مبتنی بر رایانه، ماهیت یکپارچه صنعت را شکستند، با تولیدکنندگان تجهیزات اصلی (OEM) و شرکت‌های طراحی (ODM) خدماتی را به چندین مارک مختلف ارائه می‌کردند، و اکثر برندها اکنون از خطوط طراحی و تولید مشابهی منشعب شده‌اند. اکنون شرکت ها یکسان هستند اما برای برندهای مختلف طراحی می کنند. این محیط با یکی دو دهه پیش که شرکت های محدود دارای ساختار زنجیره تامین یکپارچه بودند، کاملاً متفاوت است.

قائم مقام ستاد اقتصاد دیجیتال نسبت مونتاژ در تمامی صنایع را چهار تا پنج درصد دانست و گفت: ارزش افزوده اصلی این صنعت در طراحی و مدیریت برند و ارزش و بازاریابی است. ادامه داد: شناخت صنعت، وضعیت موجود و وضعیت جهانی و زنجیره ارزش به جایی که می توان ارزش ایجاد کرد، هدایت می کند.

وی مشارکت در زنجیره تامین و تولید را یک ضرورت می داند و می گوید: بازار ایران این ظرفیت را دارد که بار را جابجا کند و قدرت چانه زنی تجار را برای تقاضای کیفیت بالاتر محصول و خدمات بهتر از شرکت ها بگیرد.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات صنعت موبایل کشور ارز است، گفت: در این زمینه می توان کاری کرد. برای مثال می توان از شرکت هایی که برای برندهای معروف گوشی طراحی می کنند درخواست کرد که گوشی با 30 درصد قیمت کمتر برای کشور ما طراحی کنند تا بتوانیم نرخ ارز را حداقل 30 درصد کاهش دهیم. اگر گوشی با کیفیت و ارزش خوبی طراحی و تولید شده باشد باید از آن پشتیبانی کرد.

وی به نقل از معاون علمی رئیس جمهور افزود: اگر بتوانیم به بخش های مختلف زنجیره ارزش از جمله تامین قطعات توزیع کننده و … تسلط پیدا کنیم، می توانیم این توانمندی را تعمیق بخشیم و کاردستی را افزایش دهیم گوشی های دکمه ای که صد میلیون دلار قیمت دارند و قیمت آن قابل کنترل است.

انتهای پیام

میانگین امتیاز کاربران: 0 / 5. تعداد آرا: 0

سایر مطالب مرتبط
پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)