صدور کارت شناسایی در فرآیند پرداخت خسارت بیمه / ابزار تحلیل لحظه پرداخت خسارت

0
(0)



علی فنادی نائینی – معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی – در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به جایگاه و اهمیت سیستم های بیمه جامع در صنعت بیمه، اظهار کرد: در هر سیستم مالی نیازمند یک سیستم جامع یا هسته ای هستیم، مانند. بانک ها و بیمه ها به گونه ای هستند که عملیات تراکنش ها و داده ها در این قالب پردازش و شکل می گیرند. اما صنعت بیمه با سیستم بانکی متفاوت است. در بیمه مرکزی سیستم بیمه جامع یا بیمه پایه وجود ندارد و این سیستمهای بیمه جامع در بخش خصوصی مستقر هستند.

80 درصد سیستم های بیمه در شرکت های فناوری مستقر هستند

وی افزود: در حال حاضر چندین شرکت فناور این کار را انجام می دهند و تقریبا 80 درصد شرکت های بیمه کل سیستم بیمه خود را از این شرکت های فناور می گیرند. این شرکت ها از جمله شرکت های فناور هستند که وظیفه آنها توسعه زیرساخت های بخش بیمه در کشور است.

معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی خاطرنشان کرد: با این حال برخی از شرکت های بیمه نیز دارای سیستم بیمه ای هسته یا جامع هستند و از آنجایی که Core در شرکت های فناوری بیمه متمرکز است، ممکن است این مشکل برای صنعتی که دارد ریسک بزرگی باشد. برای انجام مدیریت ریسک به عنوان مثال، یکی از چالش ها این است که اگر اتفاقی در زمینه هک داده ها در یک شرکت فناوری بیمه رخ دهد، چه اتفاقی می افتد؟ و از آنجایی که نوشتن Core در بیمه دشوار و زمان بر است، شرکت های با مسئولیت محدود مایل به انجام آن هستند.

ریسک برون سپاری کل سیستم به شرکت های فناوری

فنادی نائینی در خصوص برنامه بیمه مرکزی برای تمرکززدایی بخش فناوری در صنعت بیمه تصریح کرد: آنچه مشخص است این است که برای کاهش ریسک های ذکر شده باید تعداد شرکت هایی که دارای سیستم جامع بیمه یا Core هستند، افزایش یابد. بیمه ها نوشتن اصولی در بیمه مستلزم هزینه و زمان بالایی است. بنابراین در این زمینه اقبالی ندارد و از آنجایی که شرکت بیمه معتقد است نمی تواند با یک شرکت فناوری بزرگ در این زمینه رقابت کند، تمایل دارد کل سیستم خود را به یک شرکت فناوری برون سپاری کند.

وی ادامه داد: شرکت های بیمه علیرغم اینکه در بخش خصوصی هستند، ملزم به رعایت چارچوب و استانداردهای تعیین شده از سوی بیمه مرکزی هستند و به عنوان یکی از اولویت های بیمه مرکزی تمرکززدایی برای کاهش ریسک در صنعت بیمه است. بنابراین باید ریسک های مورد نظر مدیریت شود و سیستم های بیمه ای از حالت متمرکز خارج و در اختیار یک شرکت فناوری بیمه قرار گیرد و به مجموعه ای از شرکت های بیمه تقسیم شود. به عبارت دیگر، اگر تعداد محدودی از سیستم بیمه جامع یا بیمه اصلی وجود داشته باشد، ریسک بزرگی را در صنعت بیمه به همراه دارد. بنابراین باید تعداد شرکت هایی که دارای سیستم جامع بیمه هستند را افزایش دهیم.

شفاف سازی داده ها و صدور شناسه منحصر به فرد برای بیمه نامه ها

معاون توسعه و نوآوری بیمه مرکزی تصریح کرد: باید توجه داشت که بخش های خدماتی مانند بیمه داده محور هستند و نکته این است که در مرحله صدور بیمه نامه مسیر را بیمه ها طی می کنند و در مرکز. در سامانه سنهاب بیمه می توانند کد یا شناسه منحصر به فرد دریافت کنند، در این سامانه (سنهاب) تاییدیه انجام شده و در نهایت بیمه نامه صادر می شود.

به زودی سند خسارت صادر خواهد شد

فنادی نائینی در پایان افزود: در این مرحله چالش این است که در فرآیند پرداخت خسارت، روند پرداخت تا حدودی به تاخیر می افتد. امروز ما در حال کار بر روی امکان داشتن کد و شناسه منحصر به فرد در بخش مطالبات هستیم. یعنی از آنجایی که شناسنامه در مرحله صدور بیمه نامه صادر می شود، در فرآیند پرداخت خسارت، کد و شناسه نیز صادر می شود تا مشخص شود که خودرو چه زمانی تصادف کرده، چه زمانی خسارت وارد شده به آن ارزیابی شده است. و در نهایت زمانی که خسارت پرداخت شود. این امر ضروری است تا در نهایت بتوانیم مشکل پرداخت خسارت به بیمه شده را مدیریت و ارزیابی کنیم.

انتهای پیام

میانگین امتیاز کاربران: 0 / 5. تعداد آرا: 0

سایر مطالب مرتبط
پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)