روند رو به رشد بیماری های کلیوی / تشخیص زودهنگام با یک آزمایش ساده

0
(0)



رئیس اداره بیماری های خاص و صعب العلاج وزارت بهداشت با بیان اینکه آمارها حاکی از افزایش 6 تا 7 درصدی بیماری های کلیوی است، گفت: حدود 70 تا 80 درصد بیماران نیازمند دیالیز تحت همودیالیز هستند و حدود 7 درصد از بیماران کلیوی. بیماران پیوند زده می شوند. آنها به کلیه نیاز دارند.

دکتر معصومه هداوند در گفت وگو با ایسنا. وی با بیان اینکه دیالیز به دو صورت «همودیالیز» (خونی) و «صفاقی» انجام می شود، گفت: تحقیقات نشان می دهد حدود 40 هزار بیمار همودیالیزی در کشور وجود دارد که در مراکز دولتی و خصوصی خدمات لازم را دریافت می کنند. تعداد مراکز دولتی ارائه دهنده خدمات همودیالیز به بیماران 696 مرکز است. همچنین حدود 300 مرکز خصوصی، موسسات خیریه و مؤسسات دولتی غیردولتی علاوه بر مراکز دولتی خدمات همودیالیز را ارائه می دهند.

وی با بیان اینکه عوامل مختلفی می تواند باعث مشکلات کلیوی شود، افزود: نارسایی قلبی عروقی، فشار خون و دیابت می تواند افراد را به سمت مشکلات کلیوی سوق دهد. افرادی که به هر دلیلی از نارسایی کلیه رنج می برند باید دیالیز شوند تا خون خود را با عبور از فیلترها تصفیه کنند. همودیالیز، دیالیز صفاقی و پیوند کلیه روش هایی هستند که برای حل مشکلات کلیوی استفاده می شوند.

70 تا 80 درصد بیمارانی که نیاز به دیالیز دارند تحت همودیالیز هستند

رئیس اداره «بیماری های خاص و صعب العلاج» وزارت بهداشت با تشریح روش های رفع مشکلات بیماران کلیوی گفت: همودیالیز، دیالیز صفاقی و پیوند کلیه روش هایی است که برای رفع مشکلات بیماران کلیوی استفاده می شود. همودیالیز رایج ترین روش دیالیز است و حدود 70 تا 80 درصد بیمارانی که نیاز به دیالیز دارند همودیالیز می شوند. تعداد بیماران تحت دیالیز صفاقی بسیار کمتر از همودیالیز است. آمار نشان می دهد که کمتر از 2 درصد بیماران تحت دیالیز صفاقی قرار می گیرند. علاوه بر این، حدود هفت درصد از افرادی که از بیماری کلیوی رنج می برند نیاز به پیوند کلیه دارند.

لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه برای دیابت و فشار خون

هداوند تغییر سبک زندگی را برای پیشگیری از بیماری های کلیوی ضروری دانست و افزود: کم تحرکی و کم تحرکی، مصرف غذاهای منجمد، افزودنی های ناسالم در غذاهای سالم از جمله عوامل افزایش دهنده رشد بیماری های کلیوی است. گزارش ها از افزایش 6 تا 7 درصدی بیماری های کلیوی خبر می دهد در حالی که رشد جمعیت در کشور حدود 1 درصد است. بیماری های کلیوی رو به افزایش است و به دلیل افزایش این بیماری ها باید اقدامات پیشگیرانه در خصوص دیابت و فشار خون در دستور کار قرار گیرد. علاوه بر اقدامات پیشگیرانه برای بیماری هایی مانند دیابت، موضوع تغذیه نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

تشخیص زودرس بیماری کلیوی با سطح “کراتینین” در خون

وی درباره تشخیص بیماری های کلیوی توضیح داد: متاسفانه افراد مبتلا به بیماری های کلیوی در مراحلی که بیماری تشدید شده است به پزشک مراجعه می کنند. یک آزمایش ساده ادرار و خون می تواند سطح «کراتینین» در خون را مشخص کند و از ابتلای افراد به بیماری کلیوی مطمئن شود. اگر افراد مبتلا به بیماری کلیوی باشند، با انجام آزمایشات و آگاهی از سطح کراتینین خون می توانند از بیماری مزمن، دیالیز و حتی پیوند پیشگیری کنند.

نیاز به کنترل مداوم فشار خون و قند

رئیس اداره بیماری های خاص و صعب العلاج وزارت بهداشت افزود: همچنین کنترل مداوم و منظم فشار و قند خون در منزل به پیشگیری و تشخیص زودهنگام بیماری های کلیوی کمک می کند.

دیالیز صفاقی بهترین روش درمانی برای کودکان است

هداوند با بیان اینکه همودیالیز در کودکان مبتلا به بیماری کلیوی چندان رایج نیست، افزود: دیالیز خون در بین کودکان چندان رایج نیست و بهترین روش درمانی برای کودکان مبتلا به بیماری کلیوی دیالیز صفاقی است. از آنجایی که دسترسی به عروق کودکان دشوار است، دیالیز صفاقی ایمن ترین و راحت ترین روش برای درمان بیماری های کلیوی در کودکان در نظر گرفته می شود. اگرچه کودکان، نوزادان و نوزادانی که تحت همودیالیز هستند در کشور وجود دارند، اما تعداد آنها کم است.

نسبت استاندارد بیمار به تخت دیالیز

وی درباره نسبت استاندارد بیمار به تخت دیالیزی توضیح داد: نسبت استاندارد بین المللی بیمار به تخت 4 به 1 است. یعنی به ازای هر ۴ بیمار یک تخت دیالیز در کشور وجود داشته باشد. این نسبت در مراکز دولتی به دست آمد. با توجه به اینکه دولت قصد دارد از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کند، بخش خصوصی نیز به استاندارد جهانی نسبت تخت به بیمار نزدیک شده است. دستگاه های دیالیز در کشور تولید می شود. با توجه به تولید دستگاه های دیالیز در کشور مشکلی در رابطه با این دستگاه ها، تخت دیالیز و صافی وجود ندارد.

هداوند درباره وضعیت دسترسی بیماران دیالیزی به دارو گفت: بیماران همودیالیزی برای تامین داروهای خود با مشکلی مواجه نیستند. بیماران دیالیزی صفاقی در تابستان سال جاری با مشکلاتی مواجه بودند، اما با توجه به اینکه محلول بیماران دیالیزی صفاقی در کشور تولید و کنترل شده است، میزان محلول مورد نیاز برای بیماران دیالیزی صفاقی موجود است.

10 درصد دیالیز در تهران

رئیس اداره بیماری های خاص و صعب العلاج وزارت بهداشت درباره آمار جمعیتی و پراکندگی جغرافیایی بیماران دیالیزی در کشور گفت: بررسی ها نشان می دهد که حدود 10 درصد دیالیزهای کشور در شهر تهران است. به طوری که 8 درصد دیالیز کشور در دو استان گلستان و سیستان در حال انجام است. این آمار به معنای حضور این تعداد بیمار در پایتخت و این استان ها نیست. از آنجایی که برخی از بیماران ترجیح می دهند به مرکز دیالیز مورد نظر خود مراجعه کنند و نیازی به مراجعه به نزدیکترین مرکز درمانی محل اقامت بیمار نیست.

وی در خصوص توجه به الگوی تغذیه سالم گفت: میزان کم تحرکی بسیار افزایش یافته است. افزایش میزان کم تحرکی همراه با عادات غذایی نادرست منجر به افزایش بیماری های کلیوی می شود. مصرف نمک، مصرف زیاد پروتئین و غذاهای چرب می تواند منجر به بیماری های کلیوی شود.

انتهای پیام

میانگین امتیاز کاربران: 0 / 5. تعداد آرا: 0

سایر مطالب مرتبط
پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)