رشد 16 درصدی خرید تضمینی گندم / میزان خرید تضمینی گندم به 11 میلیون و 942 هزار تن رسید.
به گزارش ایسنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهاد کشاورزی ضمن بیان این مطلب افزود: بر اساس آخرین گزارش شرکت بازرگانی دولتی ایران (سیفا) تا روز شنبه 24 شهریور 1403، یازده میلیون و 942 هزار تن گندم به ارزش 210.4 هزار میلیارد تومان توسط کشاورزان خرید تضمینی شد.
سهراب سهرابی بیان کرد: این میزان خرید تضمینی نسبت به مدت مشابه سال برداشت یک میلیون و 620 هزار تن معادل 16 درصد افزایش نشان می دهد.
وی در خصوص پرداخت مطالبات گندمکاران نیز اظهار داشت: تاکنون 161 هزار میلیارد تومان به کشاورزانی که گندم خود را به مراکز خرید تضمینی دولت تحویل داده اند پرداخت شده است و پرداخت مابقی وجوه نیز در حال انجام است. پس از آن سازمان برنامه و بودجه و وزارت جهاد کشاورزی.
مدیر اجرایی طرح خودکفایی گندم گفت: 10 استان برتر دارای خرید تضمینی گندم به شرح زیر است:
استان های خوزستان با یک میلیون و 623 هزار تن، کردستان با یک میلیون و 167 هزار تن، گلستان با یک میلیون و 110 هزار تن، فارس با 914 هزار تن، کرمانشاه با 825 هزار تن، همدان با 705 هزار تن، آذربایجان غربی با 670 تن هزار تن، آذربایجان شرقی با 595 هزار تن، لرستان با 536 هزار تن و خراسان رضوی با 523 هزار تن بیشترین میزان خرید تضمینی گندم را به خود اختصاص داده اند.
10 استان برتری که امسال بیشترین افزایش خرید تضمینی گندم را نسبت به سال گذشته داشته اند به شرح زیر است:
گلستان 100%، اصفهان 95%، خراسان شمالی 83%، مرکزی 72%، همدان 72%، چهارمحال و بختیاری 42%، اردبیل 38%، خراسان رضوی 38%، آذربایجان شرقی 38%، خراسان جنوبی 33%، قزوین 34% و رشد 20 درصدی زنجان نسبت به خرید تضمینی پارسال.
وی افزود: عملیات برداشت گندم در استان های سردسیری ادامه دارد.
سهرابی خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش تولید و خرید تضمینی گندم، امسال تمام گندم مورد نیاز خبازی ها و صنایع دستی و صنایع کشور از تولیدات داخلی تامین می شود و مجبور به واردات گندم نخواهیم بود.
وی در خصوص تولید بذر گندم نیز گفت: خرید بذر گندم در رده های اصلاحی، مادری و گواهی شده از 500 هزار تن گذشت و بیش از 97 درصد برنامه تولید بذر امسال محقق شده است.
مهمترین دلایل افزایش تولید و خرید تضمینی گندم در سال جاری به شرح زیر است:
– لطف و عنایت خداوند متعال
– شرایط دما و بارندگی خوب و تکثیر خوب در فصل بهار
– زحمت و تلاش کشاورزان
– برنامه ریزی و سازماندهی مدیران، کارشناسان و پژوهشگران در سطح ملی و استانی
– استفاده متعادل از کودهای شیمیایی با تاکید بر استفاده از کودهای فسفاته و پتاس
– افزایش مصرف بذرهای برچسب دار و ایجاد تنوع در ارقام از طریق فعالیت پژوهشکده انتخاب و تهیه نهال و بذر، پژوهشکده و شرکت های خصوصی تولید بذر.
– کنترل آفات، بیماری ها و علف های هرز از طریق مدیریت خوب سازمان حفظ نباتات و مدیران حفظ نباتات استانی.
– توسعه کشت های مکانیزه با همکاری بسیار خوب سازندگان ماشین های خطی و سایر دستگاه های ردیاب و تلاش مرکز توسعه صنایع تبدیلی و مکانیزاسیون و روسای ادارات فناوری مکانیزه استان ها.
– توسعه سیستم های آبیاری نوین
– اجرای طرح جهش تولید دیم که برای چهارمین سال اجرا شد و از 5.2 میلیون هکتار در سال جاری، 3.550 میلیون هکتار مربوط به گندم است و بیشترین بهره را از این طرح کشت گندم برده است.
– آموزش کشاورزان
– ایجاد بیش از 1000 مزرعه برای انتخاب مشارکتی ارقام، تغذیه و تراکم گیاه (pvs، pnt و pdt)
– 200 مزرعه اصلی و 5000 مزرعه کار با پتانسیل خلاء عملکرد با همکاری اداره گندم و موسسه آموزش و ترویج کشاورزی داشتم.
انتهای پیام