رسانه باید تصویر درستی از سبک زندگی ارائه دهد/هنوز به مرحله‌ای نرسیده‌ایم که از خودمان راضی باشیم

0
(0)

سید مهدی ناظمی کربه – دبیر کارگروه سبک زندگی و خانواده ستاد انتقالی صدا و سیما – با اشاره به نگاه برنامه های خانواده محور در تلویزیون به ایسنا گفت: برپایی برنامه های خانواده محور برای نشان دادن اهمیت و جایگاه برنامه های خانواده محور است. کانون مقدس خانواده است، اما این برنامه ها با سبک زندگی که در سند تحول آمده است، سازگاری ندارد. برنامه های محوری، این مسیر باید ادامه یابد.

دبیر کارگروه سبک زندگی و خانواده گفت: ابتدا باید تعریف مناسبی از سبک زندگی در ذهن برنامه ریز شکل گیرد. به این معنا که سبک زندگی به معنای ظهور و تجلی افکار ما در همه سبک های زندگی است.

ناظمی به دو مانع مهم در این امر اشاره کرد و افزود: اولین مشکل در تولید برنامه های خانواده محور نگاه آنها به سبک زندگی و تحول در خانواده است که آن را فقط در حوزه پزشکان می بینند در حالی که این موضوع مربوط می شود. به همه حوزه ها و باید با نگاه به مسائل اجتماعی و جامعه شناختی آمیخته شود و از انحصار پزشکان خارج شود.

وی معتقد است دومین مانع و دشواری در تعریف سبک زندگی، نگاهی است که آن را محدود به خانواده می داند، در حالی که جایگاه سبک زندگی فضای وسیع تری را در بر می گیرد و باید در همه بخش ها اعم از اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی مورد توجه قرار گیرد. جهت گیری همه برنامه ها باید با سبک زندگی ادغام شود.

این مدرس و پژوهشگر فلسفه با اشاره به سیاست های جمعیتی سازمان صدا و سیما و مبحث جمعیت و زاد و ولد گفت: سازمان قبل از تحول در حوزه جمعیتی نیز فعالیت می کرد و تولیدات موثری داشت. در آن زمان این سیاست ها با روش های قدیمی توصیه می شد و از نظر اثربخشی کیفی به مرحله حفاظت نرسیده بود، اما در دوره تحول هم تولید جمعیت چند برابر شد و هم کیفیت برنامه ها ارتقا یافت.

ناظمی اضافه کرد: اکنون در شبکه ها برنامه هایی وجود دارد که در این امر پیشگام هستند و در مسیر بچه دار شدن حرکت می کنند اما هنوز به مرحله ای نرسیده ایم که از خود راضی باشیم.

وی با بیان اینکه موضوع ازدواج و زایمان ابعاد بسیار گسترده ای دارد، بر لزوم تغییر ذهنیت عمومی نسبت به زایمان و اصلاح این نگرش تاکید کرد و افزود: ما باید در هر نمایش یک افزونه رسانه تولد اضافه کنیم. درک سیاست در رسانه، درک عادی از یک مشکل نیست، بلکه باید در حوزه تولید و عرضه نیز به این موضوع توجه شود. از این طریق می توان به تغییر و اصلاح ذهنیت جامعه نسبت به فرزندآوری و جوانان جمعیت امیدوار بود.

ناظمی تصریح کرد: این دو موضوع ازدواج و فرزندآوری می تواند بسیاری از برنامه های تلویزیونی را با خود همراه کند و به ارتقای روحیه افراد کمک کند. برای مثال ساخت برنامه هایی با موضوع آسیب های تک فرزندی می تواند بخشی از مشکلات را حل کند.
وی با اشاره به سایر مسائل کارگروه خانواده خاطرنشان کرد: حوزه های دیگری مانند الگوی زن انقلابی، حجاب و عفاف، تربیت فرزندان، اخلاق جنسی، تربیت جنسی کودکان، فرهنگ رسانه ای و فرهنگ مصرف در خانواده موضوعاتی هستند که در برنامه های خانواده محور به آن می پردازیم.

این مدرس و کارشناس خانواده به نقش رسانه در حوزه خانواده برای تمرکز بر چند حوزه نگاه کرد و افزود: رسانه ها می توانند وارد عمل شوند و بازنمایی ذهنی افراد را تغییر دهند. اولویت امروز رسانه ها ازدواج، تشکیل خانواده و فرزندآوری است و تولیدکنندگان در مسیر تحول باید تولیدات مردمی را روی آنتن بگذارند.

انتهای پیام



منبع

میانگین امتیاز کاربران: 0 / 5. تعداد آرا: 0

سایر مطالب مرتبط
پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)