خداحافظ شادی و اعتراف کوچک ضرغامی

0
(0)

به گزارش ایسنا، سید رضا صالحی امیری روز چهارشنبه 10 مرداد 1403 با 168 رای موافق از مجموع 288 رای ماخوذه وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شد. او جلسه دفاعی پرتنشی در مجلس داشت و کارنامه سیاسی اش باز شد، البته برنامه پیشنهادی او نیز مورد انتقاد قرار گرفت و کمیسیون فرهنگ مجلس با انتصاب او مخالفت کرد.

صالحی امیری در جریان انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری معاون فرهنگی و هنری ستاد مسعود بیزیکیان بود و سپس به عضویت شورای حکومتی دولت چهاردهم درآمد. مسئولیت کارگروه فرهنگی این شورا بر عهده صالحی امیری بود که وزارتخانه های آموزش و پرورش، علوم، فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این کارگروه تعیین شدند و در نهایت نام وی در زمره پیشنهاد کمیته گزینه های پیشنهادی برای وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی.

معرفی صالحی امیری به عنوان گزینه نهایی دولت چهاردهم برای تصدی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در مجلس، اگرچه واکنش و انتقاد جامعه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را در پی داشت، اما عزت الله ضرغامی، وزیر سابق میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره این انتخابات گفت: از انتصاب شایسته آقای صالحی امیری خوشحالم و از آقای بیزیکیان و مجلس تشکر می کنم و مطمئنم با حضور ایشان شاهد بهبود و رشد در هر سه حوزه خواهیم بود. .

ضرغامی که این سخنان را در هیئت معاونین وزیر با حضور سیدرضا صالحی امیری مطرح کرد، گفت: این جلسه در واقع اولین جلسه شورای معاونان با حضور آقای صالحی امیری بود. البته جلسات هماهنگی ما با ایشان از مدت ها قبل شروع شد و معاونین وزیر با آقای صالحی امیری جلسات و تعاملات خوبی داشتند.

اظهار نظر ضرغامی از این نظر قابل تامل بود که پیش از رای اعتماد به مجلس، صالحی امیری به عنوان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و در بحبوحه موج مخالفت ها با انتخاب یک فرد غیرمتخصص از سوی دولت. در خصوص همراهی علی دارابی معاون زرگامی در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سایر مدیران و معاونان این وزارتخانه در دیدار با برخی از نمایندگان مجلس و همچنین در جلسات کمیسیون‌های مختلف این وزارتخانه مورد انتقاد صالحی امیری قرار گرفت. مجلس همچنین گفته شد طرح صالحی امیری که برخی کارشناسان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آن را ضعیف و بی نتیجه توصیف کردند، با کمک معاونان و مدیران فعلی این وزارتخانه تدوین شد. تاکنون وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به این انتقادات پاسخی نداده است.

ضرغامی البته از برنامه ها و اقداماتی که این وزارتخانه تاکنون در شورای معاونین انجام داده دفاع کرد و گفت: دولت سیزدهم و شخصیت شهید رئیسی اتفاقات مهمی را رقم زد. مهم ترین اتفاقی که در این مدت افتاد تبدیل و ارتقای این وزارتخانه از سطح دوم به سطح اول بود. این نهاد در حاشیه بود و نهادی فرعی محسوب می شد اما اکنون به عنوان یک وزارتخانه درجه یک و پویا شناخته می شود.

ضرغامی همچنین اظهار داشت: آقای مدزیکیان به درستی متوجه شد که جایگاه این وزارتخانه چیست. کارهای بزرگ انجام شد؛ در حوزه گردشگری، لغو روادید با 30 کشور و اجازه سفر 3.5 میلیارد نفری بدون ویزا به ایران یکی از این اقدامات بود. در حال حاضر 2500 پروژه در حال اجراست. امروز می بینیم که ائمه جمعه درباره گردشگری صحبت می کنند و ایده دارند.

وی گفت: به نظر من اولویت اول این وزارتخانه باید توجه جدی آقایان رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور به این وزارتخانه باشد. این بسیار مهم است و باید برنامه های ارائه شده در دولت مورد توجه و حمایت قرار گیرد. این نکته در دولت سیزدهم به خوبی مطرح شد و یکی از نتایج آن استفاده از تسهیلات تبصره 18 و حمایت بانکی از ماموریت های آن وزارتخانه بود.

سیدرضا صالحی امیری که روز شنبه 12 شهریور به عنوان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از ضرگامی منصوب شد و به همراه وی در شورای معاونین شرکت کرد، در حاشیه این شورا در اظهارنظرهای خود گفت: با تشکر از شما ملت بزرگ ایران برای ایجاد کنفرانس». از انتخابات و تشکیل حکومت وحدت ملی تشکر می کنم. این حکومت «حکومت وحدت ملی» است و از همه فرصت ها به خوبی استفاده خواهد کرد. من به نوبه خود از زحمات و زحمات آقای ضرغامی و همکارانشان تشکر و قدردانی می کنم. شرایط سختی داشته ایم و بر خود وظیفه می دانم از همه روسای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سراسر کشور تشکر و قدردانی کنم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز گفت: این وزارتخانه نهاد بزرگی است. ما در این کشور دو مرکز قدرت داریم. یک مرکز قدرت سخت، نیروهای مسلح است و یکی از مراکز قدرت، قدرت نرم است که تاریخ تمدنی ایران را در بر می گیرد. به نظر من یکی از مراکز قدرت نرم کشور، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و باید بتوانیم هویت تاریخی و تمدنی خود را در کنار ظرفیت گردشگری و صنایع دستی به دنیا معرفی کنیم.

ضرغامی در پایان جلسه شورای معاونین با انتشار ویدئویی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی، خداحافظی وی را با همکارانش در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پس از واگذاری این وزارتخانه به صالحی امیری نشان داد. او این ویدیو را با عنوان “حرف آخر!” و با انتشار این مطلب نوشت: «امروز با حضور شورای معاونین به طور رسمی از دکتر صالحی امیری استقبال کردیم. مدتی است که با او کار می کنند. وزیر جدید اهل اخلاق و تجربه و تعامل و مشورت است. بسیاری از همکاران برای خداحافظی مدت ها در حیاط این وزارتخانه منتظر ماندند. من از آنها خجالت کشیدم.”

انتهای پیام

میانگین امتیاز کاربران: 0 / 5. تعداد آرا: 0

سایر مطالب مرتبط
پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)