توسعه بخش دفاعی اروپا با طرح ترامپ
به گزارش ایسنا، در پی انتخابات اخیر آمریکا، سهام دفاعی اروپا عملکرد قوی و بهتری نسبت به سهام آمریکا داشتند.
موسسه برنشتاین این روند را به خوشبینی سرمایهگذاران نسبت به افزایش هزینههای دفاعی اروپا در بحبوحه تشدید تنشهای ژئوپلیتیکی، همراه با حمایت قوی از بودجه در کشورهای کلیدی اروپایی مانند فرانسه، بریتانیا و آلمان علیرغم چالشهای مالی نسبت میدهد.
تحلیلگران تاکید کردند که بازگشت ترامپ می تواند فوریت کشورهای اروپایی را برای تقویت توان دفاعی خود افزایش دهد، به ویژه در شرایطی که روسیه به تجاوزات خود در اوکراین ادامه می دهد و تنش ها را در منطقه گسترده تر تشدید می کند.
تحولات شامل حمایت نظامی کره شمالی از روسیه و استفاده اوکراین از سلاح های پیشرفته غربی است. چنین پویاییها بر نیاز مستمر به بازدارندگی تأکید میکند و کشورهای اروپایی را وادار میکند تا دههها سرمایهگذاری ناکافی در دفاع را مورد بازنگری قرار دهند.
فرانسه و بریتانیا اخیراً تعهدات بودجه دفاعی خود را تأیید کردند که نشان دهنده حمایت مالی قوی از این بخش است. اگر اصلاحات پیشنهادی برای ترمز سخت بدهی پس از انتخابات فدرال آتی انجام شود، آلمان همچنین میتواند شاهد افزایش سرمایهگذاری دفاعی باشد.
علیرغم ابهامات، مانند تأثیر بالقوه آتش بس اوکراین، برنشتاین استدلال می کند که مسیر بلندمدت برای بخش دفاعی اروپا همچنان مثبت است.
تحلیلگران پیشنهاد می کنند: حتی یک راه حل توافق شده برای درگیری بین روسیه و اوکراین می تواند نیاز کشورهای اروپایی را برای پذیرش مسئولیت بیشتر برای امنیت منطقه با توجه به وابستگی آنها به حمایت آمریکا افزایش دهد. این سناریو احتمالا سرمایه گذاری بیشتری در زیرساخت ها و قابلیت های دفاعی به همراه خواهد داشت.
اکونومی می نویسد، در حالی که خطرات، از جمله امکان تعرفه ها و نوسانات در سطوح مخارج دفاعی وجود دارد، تغییر ساختاری به سمت اولویت های دفاعی بیشتر در اروپا چشم انداز روشنی را برای این بخش ارائه می دهد.
انتهای پیام