تصویربرداری نیروهای امنیتی عربستان از ترددهای مسئولان ایرانی در حج
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب در نشست مشترک جمعی از اعضای مجلس خبرگان رهبری که سابقه همکاری با بعثه مقام معظم رهبری را داشتند، این سخنان را بیان کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، این جلسه با حضور حدود 30 نفر از نمایندگان مجلس خبرگان رهبری و با هدف تبیین وضعیت حج امسال و همچنین استفاده از نظرات و دیدگاه های مجلس شورای اسلامی برگزار شد. حاضران به عنوان دانش آموختگان حوزوی آشنا به امور حج.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با تشریح وضعیت حج امسال که از سوی مقام معظم رهبری «حج موجه» نامیده شد، گفت: حج امسال از نظر تدابیر مختلف امنیتی و محدودیت های انتظامی، شرایط خاصی داشت. با این حال، نسبت به تحریمهای سرکوبگر، در مقایسه با سالهای اخیر منحصربهفرد بود.
نواب به اعمال برخی محدودیت های امنیتی و روانی برای مقامات ارشد حج ایرانی در عربستان اشاره کرد و افزود: حضور نیروهای امنیتی متعدد در کنار مسئولان ایرانی و فیلمبرداری از تمامی ترافیک ها در حالی که این امر دور از آداب است. میزبانی، فضای روانی خاصی ایجاد کرد.
وی با وجود این محدودیت، مناسک حج را «تبرئه از مشرکان» «با شکوه» توصیف کرد و گفت: با وجود برخی محدودیت ها برای خیمه های ایرانی از جمله نصب دوربین در خیمه گاه مقام معظم رهبری، مراسم آزادی از مشرکین که مقام معظم رهبری به انقلاب نیاز دارند و زائران بسیار هم با شکوه رفتار می کردند. امسال برای اولین بار این مراسم به طور رسمی همزمان با خیمه گاه اصلی بعثه مقام معظم رهبری در سایر خیمه های زیارتی شیعه و سنی ایرانی برگزار شد که مورد استقبال و قدردانی زائران قرار گرفت.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در مجلس خبرگان به دیگر ابعاد حج پرداخت و افزود: در حج امسال شاهد یکی از مهم ترین رویدادهای حج بعد از انقلاب و مصادف با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بودیم. اگرچه کشور میزبان به صراحت مخالفت خود را با برگزاری این انتخابات برای حجاج ایرانی اعلام کرد، اما با تعاملات و گفتگوها و رایزنی های لازم که به صورت همه جانبه از سوی هیئت مقام معظم رهبری و رهبری و دستگاه دیپلماسی انجام شد، خوشبختانه وظیفه سیاسی برگزاری انتخابات کاملاً منظم در این کشور حل شد.
نواب همچنین به افزایش 50 درصدی جلسات انس و معارف، برنامه های مختلف قاریان قرآن، فعالیت رادیو اینترنتی مناسک، برگزاری جلسات نخبگان و همچنین جلسات مختلف اشاره کرد. و همایش های زائران اهل سنت گفت: با وجود گرمای بیش از 50 درجه که باعث جان باختن بیش از هزاران زائر از کشورهای دیگر شد، با برنامه ریزی های پیش از سفر و آماده سازی کامل و استفاده از تجهیزات مناسب این مشکل برای زائران ایرانی به حداقل رسید. . در روز کربان بایرام در ایران 6 زائر ایرانی جان باختند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در حج 1403 بارها نسبت به برخی رفتارها در حج با حجاج ایرانی تذکر و اعتراض داشته است. نواب در ایام حج نسبت به دستگیری برخی از حجاج ایرانی در مراسم حج اعتراض کردند در حالی که یکی از این زائران همچنان در عربستان بازداشت است.
پیش از آغاز مناسک حج در سال 1403، نواب در یکی از جلسات شورای برنامه ریزی و هماهنگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت گفته بود: عربستان باید از برخی اقداماتی که برای حجاج توهین آمیز تلقی می شود، خودداری کند. زائر برای انجام مناسک حج به این دیار آمده است.
نماینده ولی فقیه پس از بازگشت از حج در ایران، این دیدارها در عربستان را تحت عنوان تلخی حج برشمرد و گفت: امسال محدودیت هایی از سوی عربستان وجود داشت، البته ما همیشه سعی می کنیم وفادار باشیم ما بودیم و هستیم. طبق قوانین و مقررات کشور میزبان (عربستان). در این راستا باید به ایثارگران آموزش داده شود و سپس اعمال شود. امسال برای اولین بار (چند نفر) از زائران ایرانی از سرزمین وحی بازگردانده و به زندان افتادند و یکی از هموطنانمان اجازه ملاقات با نمایندگان مراجع تقلید را نداشت و با این شرایط به حج مشرف شد.
در روزهای ابتدایی حضور حجاج ایرانی در عربستان، بازگشت 6 نفر از اعضای گروه رسانه ای حج و زیارت صداو سیما از مدینه به ایران قبل از شروع مناسک حج نیز چالش برانگیز بود. این اتفاق واکنش های بسیاری را در پی داشت. پیمان جبلی رئیس صدا و سیما در این باره گفت: همکاران ما در حال ضبط تلاوت قرآن کریم در مسجد النبی برای پخش در قالب برنامه بودند که دستگیر و سپس به بازداشتگاه منتقل شدند. حجتالاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تأیید کرد که این اقدام برای اولین بار انجام میشود.
انتهای پیام