تامین ۶۰۰ هزار صندلی برای جابجایی ریلی زائران اربعین
به گزارش ایسنا، سیدمیاد صالحی با بیان اینکه راه آهن جمهوری اسلامی ایران در کنار سایر روش های حمل و نقل در تلاش است حداکثر فرصت و آسایش را برای زائران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) فراهم کند، اظهار کرد: در این راستا راه آهن جمهوری اسلامی ایران نیز در حال انجام است. ما مسیر کرمانشاه را داریم. مشهد به کرمانشاه و همچنین مسیر جنوب و تهران به خرمشهر و مشهد به خرمشهر و قطارهای فوق العاده ای ارائه کرده ایم.
وی افزود: به منظور آسایش حداکثری زائران امام حسین (ع) امسال نیز مانند سال گذشته قطار 24 ساعته ایستگاه خرمشهر تا نقطه صفر مرزی شلمچه را تردد کرده ایم. ظرفیت هر یک از قطارهای ما در این بخش با استفاده از دو قطار کوپه ای 400 نفر است. در ایام پیک به صورت 24 ساعته از ایستگاه راه آهن خرمشهر تا نقطه صفر مرزی که حدود 20 کیلومتر است به زائران امام حسین (ع) خدمت رسانی می کنیم، به ویژه اینکه دمای هوا تا حدود 50 درجه در روز پیش بینی می شود و بسیاری از زائران ترجیح می دهند بعد از ظهر به سفر بروند. غروب آفتاب و می تواند در نیمه شب بازگردد. این قطار سال گذشته نصب شد و امسال با ظرفیت بیشتر به صورت 24 ساعته آن را خواهیم ساخت.
مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سوال که طی این ایام چند نفر از زائران با ریل جابه جا می شوند، گفت: قطارهای فوق العاده از زاهدان به طور مستقیم به خرمشهر و شلمچه، ساری، مشهد و تهران و همچنین قطارهای حومه ای در مسیر اهواز به خرمشهر، خرمشهر به شلمچه پیش بینی کرده اند که در مجموع 600 هزار صندلی رفت و برگشت وجود داشته باشد و امیدواریم بتوانیم این تعداد صندلی را برای این روزها تامین کنیم.
صالحی در یک برنامه تلویزیونی اظهار داشت: ممکن است عده ای از تهران به اندیمشک بروند و از آنجا با ماشین به مرز ایلام بروند. برخی هم مستقیم از تهران به خرمشهر و شلمچه می روند. در محور غربی، راهآهن هم اکنون به کرمانشاه رسیده است، هرچند به سمت اسلام آباد غرب در حال ساخت است. امیدوارم تا سال آینده اسلام آباد غرب هم ساخته شود و بتوانیم به آنجا راه آهن داشته باشیم، اما کسانی که می خواهند از سمت غرب، از مشهد یا تهران به کرمانشاه سفر کنند، قطارهای اضطراری نیز از کرمانشاه در نظر گرفته شده است. آنها باید به مرز خسروی برسند، باید مسافت زمینی را طی کنند.
وی در پاسخ به این سوال که راه آهن شلمچه – بصره چه زمانی به بهره برداری می رسد، گفت: در بحث قطارهایی که به کربلا می روند دو موضوع را دنبال کردیم. یکی قطار ترکیبی تهران-کربلا است که از پارسال می توانیم آن را انجام دهیم و یک قسمت زیادی از سال را به صورت مستمر می توانیم داشته باشیم. قطار از تهران تا مرز شلمچه، فاصله مرز شلمچه تا بصره 32 کیلومتر است که مسافران با اتوبوس و از بصره با قطار تا ایستگاه کربلا که حدود چند کیلومتر با حرم حضرت اباالفضل (ع) فاصله دارد، حرکت می کند. آنها می رسند.
صالحی همچنین گفت: دو سال پیش برای اربعین این کار را انجام دادیم، پارسال برای اربعین شروع شد و آن را ادامه دادیم. این کار در بیشتر ایام سال تا زمانی که گیرندگان وجود داشتند انجام می شد. امسال به طور معمول انجام می شود. اما با توجه به اینکه می توانیم قطار ترکیبی تهران – کربلا را به قطار مستقیم ایران – کربلا تبدیل کنیم، از نقطه صفر مرزی شلمچه تا بصره 32 کیلومتر زنجیره مفقودی وجود دارد. ما جلسات و مذاکرات متعددی در بغداد، بصره و تهران با همتای عراقی داشتیم. در آن 33 ماه دولت سیزدهم یک بار دولتشان تغییر کرد و هر بار مشکلاتی داشت. این رابطه برای بیش از 50 سال برنامه ریزی شده است.
مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در این بخش تناقضات زیادی وجود دارد، گفت: یکی این که عملیات کربلای 5 در ایام الله حفاظت در این مکان انجام شد و شاید نزدیک به 10 هزار شهید در اینجا تقدیم اسلام شد. انقلاب. همچنین میدان های مین متعددی وجود دارد. یعنی دو سال پیش سعی کردیم ابتدا یک و نیم کیلومتر را تمیز کنیم و بعد تا عمق شش متری پاکسازی کردیم. بیش از هزار مین کشف و خنثی شد. وارد خاک عراق شدیم و از اواخر سال گذشته اقدامات لازم را آغاز کردیم. طبق گزارشی که دادند تا هفته گذشته حدود سه کیلومتر، 50 متر عرض و 6 متر عمق پاکسازی شده است. در بازدیدی که هفته گذشته از پروژه داشتیم بیش از 5 بار گفتند که این پروژه استخراج شده است، انواع معادن والمری، گوجه فرنگی، معدن کیکی، مین پدال و مین ضد نفر. در این چند ماه حدود 6000 مین کشف شد که به تدریج منهدم و خنثی شد.
وی در پایان گفت: حدود سه کیلومتر که بیشترین تعداد مین بود را از زمین صفر مرزی تا عمق سه کیلومتری خاک عراق پاکسازی کردیم. قسمت کوچکی از آن جان پناه گرفته شده و مابقی آماده پارتیشن است. بخش مهمی از این پروژه موضوع میدان مین بود. همچنین بحث بعدی ساخت پل بر روی اروندرود یا شط العرب است. برای عبور از این رودخانه سناریوهای مختلفی وجود دارد. چه از سمت خرمشهر و چه از مسیرهای بالاتر به سمت بالا از جزیره ام رصاص عبور کنیم. بالاخره بعد از جلسات زیاد تصمیم گرفتیم از بصره یعنی از شمال بصره جزیره سندباد عبور کنیم. طرف عراقی می خواست این پل افتتاح شود. بنابراین می توانید ارسال کنید. این کار را پیچیده تر کرد. در این یک سال اخیر پروژه هایی ساخته شد، هیدروگرافی انجام شد و در مورد حدس و گمان صحبت شد. حفاریهایی در عمق 30 متری در داخل خاک انجام شده است و هفته گذشته توانستیم شمعها را شمعبندی کنیم و پایههای پل را بسازیم که قسمت باریک این پروژه است. امیدوارم تا سال آینده به این آرزوی بیش از 50 ساله برسیم.
انتهای پیام