برگزاری مراسم آیینی – سنتی ۳۰۰ ساله نخل بندان در زواره

0
(0)

شهر زواره معروف به مدینه السادات همزمان با ماه محرم، ماه عزاداری، شاهد حضور عاشقانی بود که برای شرکت در مراسم نخل بست در حسینیه اعظم این شهر گرد آمدند. اباعبدالله الحسین مقرب.

این مراسم یکی از سنت هایی است که از قدیم الایام در این شهر رواج داشته و به شماره 2074 در تاریخ 1397/11/29 در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

یکی از فعالان میراث فرهنگی در این خصوص گفت: نخل که نماد تابوت و نخل گردانی است نمادی از دفن حضرت سیدالشهدا (ع) و یاران باوفایش در زواره است. اصفهان به دلیل شواهد و شواهدی که در کنار هم بیان شد قدمتی بیش از 300 سال دارد که با ساخت حسینیه ها و ایجاد نخل و نخل و نخل این آیین تبدیل شد. درست تر و قوی تر

محسن هادی طحان زواره در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به قدمت 300 ساله مراسم سنتی نخل سازی در شهر تاریخی زواره اظهار کرد: نخل این نماد مقدس که مورد احترام همه مردم است. از چوب ساخته شده و با پارچه پوشیده و تزئین شده است. بستن پارچه ها و تهیه آنها به نام ناهل بنده معروف است.

مراسم نخل گردانی مردم زواره در روز عاشورا

وی افزود: آیین نخل بست زواره هر ساله به مدت چند روز در ابتدای ماه محرم و ترجیحاً در آخرین جمعه منتهی به محرم در حسینیه بزرگ برگزار می شود قبل از صفا نحل، سپس با پذیرایی و صبحانه، نذری کوتاه و در پایان مراسم نذری نیز توزیع می شود.

به گفته این فعال میراث فرهنگی، همراه با بستن نخل، 18 پرچم یا (کوتال) را با پارچه می پوشانند و در پوشش (جلو) نخل جابه جا می کنند. این 18 پرچم نماد جوانی بنی هاشم (ع) است.

هادی طحان افزود: در بندان نخل زواره دو علم که به گوشواره معروف است نیز با پارچه بسته می شود و دو طرف نخل در حرکت است و اینها نمادهای حضرت علی اکبر (ع) و حضرت عباس (ع) هستند.

وی ادامه داد: 20 گنبد فلزی در جلوی نخل که پیشانی نماد خیمه های امام حسین (ع) است نصب می شود.

وی تصریح کرد: برادران خادمی که صدها سال در رأس این آیین بوده اند، با کمک دیگر خادمان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و افراد دیگری که هر کدام ویژگی خاصی دارند، این آیین را انجام می دهند. وظیفه.

این فعال میراث فرهنگی ادامه داد: بستن نخل با پارچه های رنگارنگی که مردم از گذشته تا به امروز نذر کرده اند انجام می شود و بستن پارچه ها به نخل با دعاها و مناجات و مناجات های سنتی ائمه و حضرت سید همراه است. حضرت شهدا (علیه السلام) را هنگام کار زمزمه می کنند و مردم نیز با صدای بلند می خوانند.

بر اساس یک سنت دیرینه، چند روز مانده به آغاز ماه محرم و عزاداری سیدالشهدا (علیه السلام)، در دو حسینیه بزرگ و کوچک، آیین نخل بندان برگزار می شود.

در این مراسم خادمان آقا اباعبدالله الحسین(ع) پارچه های رنگارنگ اهدایی مردم را به سبکی خاص به نخل چوبی کهنسال می بندند و برای محرم آماده می کنند.

هنگام بستن کف تسبیح و ذکر مصیبت نیز انجام می شود. بسیاری از مردم با روی آوردن به امام حسین (ع) و شهدای کربلا به جای صفا نهل آرامش می یابند و به نحل ایمان خاصی دارند.

انتهای پیام



منبع

میانگین امتیاز کاربران: 0 / 5. تعداد آرا: 0

سایر مطالب مرتبط
پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)