بازگرداندن نامزدهای قبلی به ستاد انتخاباتی
به گزارش ایسنا، مهلت پنج روزه ثبت نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری که از روز پنجشنبه ۱۹ خردادماه آغاز شده بود، با ثبت نام مصطفی کواکبیان از فراکسیون اصلاحات، عباس مقتدایی و سعید جلیلی از جریان اصولگرا همراه بود. محمدرضا صباغیان و قدرت علی هاشمیان از جنبش مستقل از نخستین دقایق روز دوم با حضور علی لاریجانی که از شب گذشته اعلام کاندیداتوری کرده بود، به سرعت جنبه انتخاباتی پیدا کرد. وی اکنون مشاور رهبری انقلاب اسلامی و از اعضای واقعی مجمع تشخیص مصلحت نظام است که سه دوره ریاست شورای اسلامی (هشتم، نهم و دهم) را در کارنامه خود دارد.
لاریجانی پیش از این کاندیدای نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بود و امروز پس از ثبت نام در جمع خبرنگاران حاضر در ستاد انتخابات کشور گفت: امروز شرایط معیشتی سخت است و مردم انتظار دارند دولت راه حل مناسبی برای مشکلات بیابد. آیا این مشکلات قابل حل است؟ آره؛ برخی از کشورها وضعیت بسیار پیچیدهتری نسبت به ما داشتند، اما توانستند مشکلات را حل کنند. باید با تکیه بر توان داخلی و بهره مندی از تجربیات بین المللی، مبارزه با فساد و شفافیت را از ابزارهای عبور از موانع برشمرد و گفت: در اقتصاد علاوه بر تمرکز بر تولید و اشتغال، مبارزه با عوامل فساد است. مهمتر از برخورد با افراد دارای معلولیت است.
یکی از حواشی حضور لاریجانی در ستاد انتخاباتی، پاسخ وی به سوالی درباره توئیتی بود که در آن وی با انتشار عکسی از مسیر وزارت کشور روی نقشه ای شبیه به تاکسی یاب اینترنتی، اعلام کاندیداتوری کرد. وی در پاسخ به این سوال که “اسنپ یا تپسی؟” او گفت: «نکات مهم تری در آن توییت وجود داشت.
پس از ثبت نام لاریجانی، ستاد انتخابات مانند روز گذشته نزدیک به سه ساعت سکوت کرد و سخنگوی ستاد انتخابات کشور در ساعت 10:30 از ثبت نام 6 نفر (صباغیان، کواکبیان، مقتدایی، حشمتیان، جلیلی) در انتخابات خبر داد. و لاریجانی) اعلام کرد. وی با اشاره به امکان ثبت نام ایرانیان خارج از کشور برای شرکت در انتخابات گفت: اگر ایرانیان خارج از کشور بخواهند در این انتخابات ثبت نام کنند می توانند وکیل خود را معرفی کنند و آن وکیل با حضور آرام در ستاد انتخابات کشور مراحل ثبت نام را طی می کند.
اسلامی همچنین با بیان اینکه در روز اول مهلت ثبت نام کاندیداها شاهد حضور 33 نفر از جمله دو زن به ستاد انتخابات کشور بودیم، ادامه داد: از 33 نفر مراجعه کننده به ستاد انتخابات کشور در 24 ساعت گذشته 5 نفر واجد شرایط شدند و امروز یک خانم برای ثبت نام به ستاد انتخابات مراجعه کرد که به دلیل نداشتن مدارک ثبت نام وی تکمیل نشد.
دقایقی پس از حضور سخنگوی ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران، محمود احمدی بگش نماینده مردم دوره هشتم و یازدهم و استاندار خراسان شمالی در دولت دهم نیز برای درخواست ثبت نام کرد. وی در سخنانی کوتاه در جمع خبرنگاران گفت: امیدوارم اگر خادم ملت ایران شدم بتوانم آنچه در قانون اساسی آمده است را محقق کنم.
تا ساعت 13 و 30 دقیقه سه ساعت پس از پایان مهلت قانونی ثبت نام در روز دوم، تنها محسن اسلامی که مجددا در جمع خبرنگاران مستقر در ستاد انتخابات کشور حضور یافت، آماری از ثبت نام نهایی کاندیداها تاکنون ارائه کرد و گفت: «امروز و تا این لحظه 10 نفر به ستاد انتخابات کشور مراجعه کردند و از بین این 10 نفر، آقایان علی اردشیر لاریجانی و محمود احمدی بیغش شرایط لازم را داشتند و ثبت نام آنها تایید شد. وی در خصوص پیشرفت فرآیندهای ستادهای تبلیغاتی یادآور شد: کمیتههای اجرایی برای فعال شدن در شهرستانها و بخشها معرفی شدهاند و در حال وارد کردن نامها در نظام کلی انتخابات هستیم. از نظر فنی دستگاه های کنترل مستقر در تمامی شعب به کنترل کیفی می پردازند و تعرفه انتخابات چاپ می شود.'
ساعت 14:15 محمدتقی شاهچراگی رئیس ستاد انتخابات کشور دومین مقام وزارت کشور بود که در جمع خبرنگاران حاضر شد و آخرین آمار بازدید از ستاد انتخاباتی را ارائه داد و گفت: «در دو روز 37 نفر داشتیم که با وزارت کشور تماس گرفتند که از این 7 نفر واجد شرایط بودند.
احمد وحیدی وزیر کشور نیز دقایقی بعد از ستاد انتخابات کشور بازدید و با مسئولان و دست اندرکاران این مرحله از چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفتگو کرد.
ساعت 14:30 محمد خوشهرا نماینده سابق مجلس و استاد اقتصاد دانشگاه تهران به فهرست نامزدهای حضور در انتخابات اضافه شد.
وی برخلاف سایر کاندیداها پس از حضور در جمع خبرنگاران، پنج دقیقه وقت خود را به پرسش و پاسخ اختصاص داد و در پاسخ به سوالی درباره شعار و هدفش از ثبت نام در انتخابات گفت: شعاری ندارم. به معنای تبلیغات یکی از دلایلی که هم در مجلس و هم امروز در هنگام ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری حضور داشتم، حل مشکلات ملی در حوزه های مختلف بود. وی حل مشکلات را نیازمند ظرفیت مدیریتی یا عقلانی فراتر از آنچه شاهد هستیم، دانست و گفت: برخی از این مشکلات برون سیستمی و برون زا هستند و بخشی از تناقضات در تصمیم گیری ها ناشی از عدم تناسب بین افراد و سمت هایشان است.
همزمان ساعت 16 عبدالناصر همتی که پیش از این در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده بود، برای شرکت در انتخابات داوطلب شد. همتی مانند کوشتره، استاد اقتصاد دانشگاه تهران است و سابقه خدمت به مدت 14 سال به عنوان رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و 3 سال ریاست بانک مرکزی را نیز دارد.
وی خطاب به خبرنگاران حاضر در ستاد پیش از انتخابات کشور گفت: امروز دیگر زمان آزمون و خطا نیست و تنها راه بهتر شدن شرایط حضور مردم در انتخابات است. همتی با بیان اینکه امروز همچنان به آینده امید دارم، تاکید کرد: آینده این کشور در دستان جوانانی است که به دنبال زندگی آبرومندانه و مرفه هستند.
وی در پایان سخنان همتی و پس از حضور محسن اسلامی در جمع خبرنگاران و ارائه آمار نهایی از مراجعه کنندگان به ستاد انتخابات در دومین روز ثبت نام گفت: امروز 24 نفر و 4 نفر وارد ستاد انتخابات شدند. از آنها واجد شرایط ثبت نام هستند.
چهار نفر به نامهای علی لاریجانی، محمود احمدیبیگش، محمد خوش چهره و عبدالناصر همتی: چهرههایی که به استثنای نفر آخر، یا همچنان با جریان اصولگرا مرتبط هستند یا در گذشته مدارکی دال بر ارتباط با این جناح داشتند. می توان گروه مذکور را از نظر سوابق به گونه ای دیگر دسته بندی کرد و از لاریجانی، خوش چهره و احمدبیغاش به عنوان نمایندگان دوره های مجلس نام برد و یا با کنار هم قرار دادن نام خوش چهره و همتی از اشتراک افراد با اقتصاد صحبت کرد. پیشینه در میان اسامی نامزدهای ریاست جمهوری
انتهای پیام