اگر نرخ زاد و ولد فعلی ادامه پیدا کند، رشد جمعیت ایران در 20 سال آینده به صفر خواهد رسید

0
(0)



معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه اولویت اصلی وزارت بهداشت در دولت چهاردهم بحث جوانی جمعیت است، گفت: در صورت ادامه روند فعلی، افزایش مرگ و میر و کاهش خواهد داشت. در تعداد موالید رشد جمعیت در 20 سال آینده به صفر می رسید و در سال 1480 جمعیت ایران به زیر 50 میلیون نفر رسید که بیشتر آنها سالمندان بودند.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی در نخستین رویداد ملی نفس با شعار هم نفس با نفس که صبح امروز (یکشنبه 29 آبان ماه) به همت بسیج جامعه پزشکی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، گفت: همکاری بین وزارت بهداشت و بسیج دارای سابقه بوده و از دیرباز موفق بوده است که قابل توجه است.

به گفته وی، سالانه در کشور به طور متوسط ​​حدود 450 هزار نفر به دلایل مختلف جان خود را از دست می دهند. این در حالی است که آمار ولادت در کشور به یک میلیون نفر در سال می رسد. در این راستا سالانه 550 هزار نفر به جمعیت کشور اضافه می شود. با کاهش جمعیت کودک در کشور، پیش بینی می شود از هر سه ایرانی یک نفر در ۱۷ سال آینده بالغ شود.

اگر نرخ زاد و ولد فعلی ادامه پیدا کند، رشد جمعیت ایران در 20 سال آینده به صفر خواهد رسید

رئیسی همچنین گفت: با ادامه این روند و افزایش مرگ و میر و کاهش موالید، رشد جمعیت تا 20 سال آینده به صفر می رسد و در سال 1480 جمعیت ایران به زیر 50 میلیون نفر می رسد که بیشتر آنها در سنین پیری هستند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، وی گفت: در 20 سال آینده که جمعیت ایران به زیر 50 میلیون نفر می‌رسد، جمعیت کشور همسایه ما در شرق کشور به 500 میلیون نفر می‌رسد. بقیه کشور همسایه در غرب به 380 میلیون نفر خواهد رسید.

رئیسی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر مسئله جمعیت افزود: بحث جوانی جمعیت و بحران سالمندی یک موضوع علمی است که آینده کشور را در بر می گیرد. این وضعیت دور از دسترس نیست و از قبل برای کشور ژاپن ایجاد شده است، چرا که سالانه 500 مدرسه در ژاپن به دلیل کمبود دانش آموز تعطیل می شود.

در 10 سال از 6 فرزند به کمتر از 3 فرزند رسیدیم

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ما تنها کشوری در دنیا هستیم که در طی 10 سال این اتفاق افتاده و از 6 فرزند به کمتر از سه فرزند رسیده ایم. این موضوع باید تبیین شود و بحث جمعیت باید جدی گرفته شود.

وی تصریح کرد: به نظر من مهمترین عامل در نجات جمعیت این است که همه مسئولان در این امر ایمان و اتحاد جدی داشته باشند. هر سازمان باید تعهد عملی خود را تضمین کند. همه امور بر عهده مردم نیست و کارکنان باید وظایف خود را به درستی انجام دهند. در اجرای هر موضوع و برنامه باید محبتی مانند جوانان جمعیت باشد.

رئیسی افزود: سقط جنین یک معضل مهم در دنیاست و در بسیاری از کشورهای اروپایی سقط جنین ممنوع است. بر خلاف وجود سقط جنین قانونی در کشور، در سایر کشورها صفر و ممنوع است. وظیفه ما بررسی علت سقط، کاهش اضطراب خانواده ها و میزان تقاضای سقط جنین است که باید تشخیص داده شود.

بررسی علل سقط جنین در ایران

وی گفت: بر اساس آمار سال 2024، 73 میلیون سقط مصنوعی در جهان وجود دارد. نظرسنجی در دانشگاه های علوم پزشکی کرمان و اراک انجام شد و نتایج دلایل سقط به شرح زیر بیان شد: 41 درصد مربوط به عدم تمایل به فرزند بیشتر و 21 درصد مربوط به مشکلات مالی و همچنین شیوع سقط جنین بوده است. در میان زنانی که شوهرانشان بیکار و خوداشتغال هستند بیشتر است.

عارضه شدید در 84 درصد سقط های عمدی و غیرقانونی

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به بررسی سقط جنین های غیرقانونی از سال 1388 تا 1396 افزود: 84 درصد از زنانی که سقط جنین غیرقانونی و عمدی انجام داده اند دچار عوارض شدید شده اند که 88 درصد از این موارد منجر به بستری شدن در بیمارستان شده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت تصریح کرد: در سال 1402 بررسی های انجام شده توسط دانشگاه علوم پزشکی قزوین نشان می دهد که 27.7 درصد از مادران خود اقدام به سقط جنین کرده اند و این بدان معناست که برای تصمیم گیری در مورد سقط جنین عمدی باید اقدام جدی صورت گیرد. از جمله توزیع داروهای خاص و موارد دیگر.

وی در پایان خاطرنشان کرد: کاهش تقاضای سقط جنین با رویکرد صحیح اعم از فرهنگ سازی و کار جدی در این حوزه اعم از علمی و فرهنگی برای پیشگیری از این بحران ضروری است.

انتهای پیام

میانگین امتیاز کاربران: 0 / 5. تعداد آرا: 0

سایر مطالب مرتبط
پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)