استخراج سبک مدیریت مردمی از سبک مدیریت شهید رئیسی
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپنا در این دیدار با تسلیت شهادت رئیس جمهور و یارانش، به ویژگی های شخصیتی آیت الله رئیسی اشاره کرد و گفت: چهره ایشان از علم، دانش و تحصیل کمتر مطرح می شود. وی دارای مدرک دکتری حقوق از دبیرستان شهید مطهری و دانش ویژه حقوقی بود و از شاگردان فقهای بزرگی چون آیت الله قدوسی، آیت الله مصباح، شهید بهشتی و درس مقام معظم رهبری بود.
وی ادامه داد: ایشان کتابی در وقف دارند، این کتاب نشان از تسلط ایشان بر منابع فقهی دارد. کتاب سه جلدی دیگری به نام قواعد فقهی دارند. البته کتاب های دیگری هم در ویراستاری داشتند که وقت چاپ نداشتند و شاگردانشان باید دنبالشان می کردند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مردمی بودن هم بسیار مهم است، باید مدل مدیریتی او ترسیم شود. از سبک حکومت داری حاج قاسم می توان الگوی حکومت داری مقاومتی داشت و از آیت الله رئیسی می توان حکومت داری مردمی را استخراج کرد.
وی بیان کرد: سبک مدیریتی وی دارای چند ویژگی بود; یکی افرادی که ارتباط مستقیم با مردم داشتند. زمانی که به سفرهای استانی می رفتند مشکلات استان را شناسایی می کردند، در سفرهای استانی اتاق حل مشکل داشتند و مشکلات را در آنجا حل می کردند. سیاست گذاری یک فرآیند است، آغاز سیاست گذاری شناخت مشکل است و او با شناخت مشکل مشکل را حل کرد. اخلاق مدیریتی او مهم است. برخی اهل مدارا هستند، اما آیت الله رئیسی با اینکه اهل مدارا بود، اهل مدارا نبود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه آیت الله رئیسی برای کرامت انسان ارزش زیادی قائل بود، ادامه داد: گاهی در موارد استثنایی اگر کمی در جلسات تأخیر می کرد، بلافاصله عذرخواهی می کرد و به مسئول تذکر می داد. دفترش چرا زودتر به او خبر ندادی چون کرامت انسان برایش مهم بود. او هرگز در سینما بازی نکرده است، هویتش محبوب است و صداقت کارش اصیل است.
وی با تاکید بر اینکه شیوه مدیریتی وی باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد، گفت: مردم در مجموع همان چیزی بودند که به دنبال آن بودند. آنها گروهی از افراد نخبه هستند، بیش از 200 محقق موفق پزشکی در جشنواره رازی که در پایان سال گذشته برگزار شد، معرفی شدند. این نخبگان مشکل جذب داشتند، من این موضوع را با آنها در میان گذاشتم و تا ماه گذشته این موضوع را پیگیری کردند و این افراد جذب شدند.
خسروپناه افزود: آیت الله رئیسی به ما تاکید کردند که به سفرهای استانی برویم، ما در کنار رئیس جمهور، سفرهای استانی را در موضوعات شورای عالی انقلاب فرهنگی دنبال کردیم. وی از ادامه سفرها بسیار خوشحال شد و تاکید کرد که سفرها نباید رسمی باشد بلکه باید مشکل محور باشد.
وی گفت: شهید رئیسی تاکید داشتند که پژوهش دانش بنیان را جدی بگیرید. اگر مشکلی دارند یا قوانینی وجود دارد که باعث ایجاد مشکل می شود، آنها را برطرف کنید. اگه جایز نیست بگید پیگیری کنم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: وقتی متوجه اهمیت هوش مصنوعی شدند و این که نه تنها یک ابزار علمی نیست بلکه یک ابزار فناورانه است که در همه زمینه ها کاربرد دارد، مرکز هوش مصنوعی را تاسیس کردند و در اختیار ما قرار دادند. ماموریت نوشتن “سند برای هوش مصنوعی”. تمرکز دیگر او فعالیت در زمینه کوانتومی بود.
وی افزود: در دوره قبل «سند ایمنی مواد غذایی» در حال تنظیم بود که بر سر مرجع تصویب اختلاف نظرهایی وجود داشت که لازم بود آن سند به قوت خود باقی بماند. در دیدار با آیت الله رئیسی تاکید کردم که این سند مهمی است، اگر اجازه دهید شورای عالی انقلاب فرهنگی متولی تدوین سند باشد و همه دستگاه ها مشارکت کنند، ایشان استقبال کردند و دستور دادند که همه دستگاه ها مشارکت کنند و در نهایت سند تصویب و ابلاغ شد. علاوه بر سیاست گذاری در حوزه علمی و فرهنگی، همواره بر اجرای مصوبات نظارت داشتند.
به گزارش روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، زمانی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد، در پایان گفت: آنها همیشه شخصیت خوبی داشتند، بنابراین اختلاف نظرها حل شد. من تا حالا ندیدم کسی گله داشته باشه در حالی که ملایم بود، لجباز بود. از حیثیت مردم محافظت می کرد. من از مردم می خواهم دعا کنند که یک فرد مناسب به جای آنها بنشیند که بتواند به سفر آنها ادامه دهد.
انتهای پیام