از ۱۳ عضو کمیسیون فرهنگی مجلس چه می‌دانیم؟

0
(0)

به گزارش ایسنا، ظهر امروز یکی از اعضای کمیته فرهنگی شورای اسلامی اسامی اعضای این کمیته را اعلام کرد و به گفته آنها مرتضی آقا تهرانی، محمد میرزایی، حسنعلی اهلک امیری، اسماعیل سیاوشی، امیرحسین. بانکی پور، سیدعلی یزدی خواه، حمید رسایی، احمد راستینه، علی شیرین زاد، احد بایوت، علی اکبر علیزادبرمی، بیژن نوباوطن و امیرحسین ثابتی به عنوان اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس دوازدهم معرفی شدند.

با اینکه دو ماه از آغاز به کار مجلس دوازدهم می گذرد، تعداد اعضای کمیسیون فرهنگی به حد نصاب نرسید و به همین دلیل این کمیته تشکیل نشد. در نهایت با اصلاح ماده 38 آیین نامه داخلی شورای اسلامی، نمایندگان شورای اسلامی کمیته های باقیمانده از جمله کمیته فرهنگی را تعیین کردند. این کمیسیون که اعضای آن هفته آینده انتخاب خواهند شد.

اما سابقه و خلاصه این 13 عضو کمیته فرهنگی شورای اسلامی که از بین تمامی کمیسیون های مجلس این کمیته را انتخاب کردند و با حمایت کدام جریان سیاسی وارد مجلس شدند، چیست؟

ایسنا در این گزارش به بررسی سوابق و فعالیت 13 نفر از اعضای کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی پرداخته است.

بیشتر بخوانید:

چرا کمیته فرهنگی مجلس به حد نصاب نمی رسد؟

مرتضی آقا تهرانی وی نماینده حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در دوره های هشتم، نهم، یازدهم و دوازدهم شورای اسلامی بود. وی رئیس کمیسیون فرهنگ دوره یازدهم مجلس بود. آقا تهرانی همچنین رئیس شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی است.

سوابق تحصیلی ایشان حاکی از آن است که وی علاوه بر تحصیلات حوزوی، دارای مدرک کارشناسی ارشد روانشناسی، فلسفه و معارف اسلامی است. آقا تهرانی سابقه تدریس در حوزه های علمیه را نیز دارد و امام جمعه مسجد امام علی (ع) نیویورک است.

حجت الاسلام محمد میرزایی که به عنوان یکی دیگر از اعضای کمیسیون فرهنگی نماینده مردم شاهیندژ و تکاب است که سابقه خدمت در معاونت عقیدتی سیاسی ناجا و اهل شهرک کشاورز شاهیندژ است.

حسنعلی اهلک امیری در ادامه در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم به عنوان نماینده مردم مشهد و حوزه انتخابیه قلات و به عنوان کاندیدای مورد حمایت شورای ائتلاف نیروهای انقلاب به مجلس شورای اسلامی راه یافت. تحصیلات وی دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی است. سوابق استخدامی وی نشان از عضویت در شورای شهر مشهد دارد.

اسماعیل سیاوشی، نماینده مردم فریدن و فریدونشهر، چادگان و بویین میاندشت در شورای اسلامی نیز یکی دیگر از اعضای کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی است. سیاوشی حدود 9 سال امام جمعه داران بود و ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب در آن دوره از وی در انتخابات حمایت کرد.

امیرحسین بانکی پور یکی دیگر از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس است. وی که به عنوان نماینده مردم اصفهان، جرقویه، کهپایه، ورزنه و هرند وارد مجلس دوازدهم شده بود در یازدهمین دوره شورای اسلامی، رئیس کمیته مشترک طرح جمعیت جوانان و حمایت از خانواده بود. بانکی پور در دوره یازدهم نیز عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بود.

وی علاوه بر تحصیلات حوزوی، دارای مدرک کارشناسی ارشد الهیات – فلسفه و دکترای فلسفه غرب است.

وی همچنین در سوابق کاری خود سوابقی چون عضویت در شورای عالی جوانان، عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسئولیت کمیته علمی جایزه ملی جوانان جمعیت، عضویت هیئت علمی دانشگاه اصفهان، تدریس در امیرکبیر را دارد. دانشگاه، مشاور استاندار اصفهان در امور فرهنگی و…

اظهارات بانکی پور درباره ازدواج دختران مجرد بالای 30 سال در سال 1401 و آماری که پس از آن از مجرد بودن دختران ارائه کرد، واکنش های زیادی را به همراه داشت و به سوژه داغ شبکه های اجتماعی تبدیل شد.

بیشتر بخوانید:

بالاخره عذرخواهی نکرد!

تاریخچه “ازدواج بین المللی” مشاوره

سید علی یزدیها وی نماینده مردم حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در دوره های یازدهم و دوازدهم شورای اسلامی است.

نام یزدیها نیز جزو تحریم‌های اتحادیه اروپا است.

وی دارای مدرک دکتری مدیریت فناوری و دارای سوابق مدیرکل آموزش و پرورش استان تهران، مدیرکل فرهنگ عمومی قوه قضائیه، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران و عضویت در کمیسیون تلفیق شورای اسلامی است.

حمید رسایی وی در دوازدهمین دوره شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و فردیس انتخاب شد. وی همچنین نماینده کشوری در مجلس هشتم و نهم بود.

رسایی دارای تحصیلات حوزوی است و تجربه تبلیغ در کشورهای جنوب شرقی آسیا و آفریقا را دارد. او مدیر مسئول و صاحب امتیاز هفته نامه «۹ دن» است. همچنین عضویت در شورای مرکزی ستاد عمار و جبهه پایداری نیز در رزومه رسایی دیده می شود.

نام او بارها به دلیل اظهارنظرهای تندش در مورد برجام، سیاست خارجی ایران، وقایع 1401 و… شنیده شده است. اظهارات وی که برخی از آنها منجر به توقیف هفته نامه «18 دی» و حتی شکایت از وی در دادگاه ویژه روحانیت شد. رسایی در فضای ایکس (توئیتر سابق) نیز فعال است و کامنت ها یا نظرات کاربران وی درباره دیدگاه های این فعال سیاسی بارها در فضای خبری کشور رواج داشته است.

وی در سوابق کاری خود سمت هایی چون مدیرکل فرهنگ و رهبری اسلامی استان قم، مدیر دفتر تاریخ معاصر و عضویت در کمیته اصلی 90 مجلس را بر عهده داشته است.

رسایی سابقه عضویت در هیات صدور مجوز نمایشگاه های وزارت ارشاد را نیز دارد.

احمد وفادار است وی در مجلس یازدهم و دوازدهم به عنوان نماینده مردم چهارمحال بختیاری انتخاب شد. وی در دور یازدهم سخنگوی کمیسیون فرهنگ در مجلس بود.

وی دارای مدرک دکترای علوم سیاسی است. سوابق وی نشان می دهد که معاون بازرسی سپاه پاسداران و مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه های استان چهارمحال بختیاری و عضویت در کمیسیون تلفیق است.

نام واقعی را می توان در میان تحریم های اتحادیه اروپا نیز مشاهده کرد.

علی شیرین زاد همچنین نام وی در بین اعضای کمیته فرهنگی مجلس نیز به چشم می خورد، وی نماینده مردم حوزه انتخابیه کرج، فردیس و استارد در دوازدهمین دوره انتخابات شورای اسلامی است.

وی دارای مدرک فوق لیسانس مدیریت فرهنگی است و در رزومه خود که در توضیح صفحه اینستاگرام خود به آن اشاره کرده است، می توان تجربه وی در تدریس دانشگاهی، مشاوره مدیریت فرهنگی و طراحی مدل مدیریت تنوع فرهنگی کلانشهر کرج را مشاهده کرد.

احد بیوت یکی دیگر از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس است. وی نماینده مردم اردبیل در شورای اسلامی است.

بیوت دارای مدرک کارشناسی ارشد در امور فرهنگی و ساخت شخصیت کمدی با نام هنری «مشه سعداله امی» و تهیه گزارش، طنز و عکاسی در شبکه استان سبلان اردبیل از جمله کارهای اوست.

بر اساس اخبار منتشر شده وی دارای دکترای مدیریت و مولف 10 جلد کتاب در حوزه فرهنگی و اجتماعی و از نویسندگان فرهنگ لغت زبان ترکی آذربایجانی بوده و از خبرنگاران و پخش کنندگان نیز بوده است. . تولیدکنندگان در شبکه استان اردبیل

علی اکبر علیزادهبرمی وی همچنین نماینده مردم دامگان در مجلس یازدهم و دوازدهم شورای اسلامی بود و در این مدت به عضویت کمیته فرهنگی مجلس درآمد.

وی دارای مدرک دکترای علوم دفاعی است و اکنون بازنشسته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، اما سوابق کاری وی شامل فعالیت های نظامی و عضویت در کمیته کشاورزی، آب و منابع طبیعی، کمیته بین ادیان، دفاع و اقتدار ملی و … می باشد.

بیژن نواوا وطن یکی دیگر از اعضای کمیته فرهنگی مجلس است که پیش از این نماینده مردم تهران در دوره های هشتم، نهم و یازدهم شورای اسلامی بود.

سوابق تحصیلی وی حاکی از آن است که وی دارای مدرک کارشناسی ارشد تولید تلویزیون است. او همچنین دفتر سیاسی در نیویورک، انگلیس و سازمان ملل متحد را اداره می کرد و در دوره های مختلف در آرشیو کمیته فرهنگی پارلمان عضویت داشت.

نام نوباواتان نیز در میان تحریم‌های اتحادیه اروپا دیده می‌شود.

نوباوه همچنین با حکم وزیر ارشاد دولت سیزدهم به عضویت هیات مجوز نمایشگاهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درآمد. این هیئت وظیفه صدور پروانه نهایی نمایش آثار سینمایی را بر عهده دارد.

بیشتر بخوانید:

ما موازی فرهنگی داریم!

امیرحسین طبتی وی همچنین به عنوان نماینده مردم تهران وارد مجلس دوازدهم شد. نام او در میان اعضای کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی نیز به چشم می خورد.

او در رشته علوم سیاسی تحصیل کرد. ثابتی رئیس بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، استاد دانشگاه و زمانی مجری برنامه «جهان آرا» در شبکه افق بود.

به گزارش ایسنا، در همین حال، پنج نفر از اسامی اعلام شده قبلی نیز در کمیسیون فرهنگ مجلس حضور داشتند و بر این اساس احتمالاً می دانند که در حوزه فرهنگ و هنر به ویژه در حوزه قانونگذاری چه مشکلاتی وجود دارد و چگونه می توان با کمک هشت نماینده دیگر که تازه وارد مجلس شده اند، برای حل چالش ها چاره اندیشی کرد. یا هنوز در کمیسیون فرهنگ مجلس کار نکرده است. در سوابق تحصیلی و استخدامی برخی از این نمایندگان اما اثری از فعالیت مرتبط با حوزه فرهنگ و هنر دیده نمی شود.

حال باید دید آیا در 4 سال آینده کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی همانند دوره های گذشته با رونق کمتر و اثربخشی کمتری به کار خود ادامه می دهد یا در حیطه وظایف و اختیارات خود طبق ماده. 56 آیین نامه داخلی مجلس، موضوعاتی از قبیل فرهنگ و هنر، ارشاد و تبلیغ، صدا و سیما و ارتباطات جمعی، تربیت بدنی، خانواده، زنان و جوانان را در بر می گیرد. از سوی دیگر کار کمیسیون فرهنگی در این دوره دشوارتر است چرا که کارشناسان حوزه فرهنگ و هنر معتقدند اجرای نکات مصوب برنامه هفتم توسعه در این حوزه چالش های زیادی دارد.

انتهای پیام



منبع

میانگین امتیاز کاربران: 0 / 5. تعداد آرا: 0

سایر مطالب مرتبط
پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)