آمار نهایی استان های پرمسافر/ رد سفر 21 میلیون نفری به مازندران

0
(0)

سیدمصطفی فاطمی، دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات گردشگری و مدیرکل حوزه توسعه گردشگری به ایسنا گفت: در تعطیلات نیمه شهریورماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته حجم سفرها افزایش چشمگیری داشته است. حدود 12 درصد افزایش داشته است.

دبیر ستاد راهداری افزود: البته آمار اعلام شده از سوی برخی شهرستان ها و استان ها از جمله مازندران مورد مناقشه است و به نظر می رسد آماری مانند ورود 21 میلیون نفر به استان مازندران به درستی اعلام نشده است.

به گفته فاطمی، از هشتم تا شانزدهم شهریور 1403 بیشترین سفرها با ورود حدود. چهار میلیون و 800 هزار نفر مسافری در حومه شهر مازندران انجام شد و سپس حومه شهر خراسان رضوی با ورود به سیستم چهار میلیون و 350 هزار نفر بر اساس گزارش اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان، 3 میلیون و 900 هزار نفر با وسایل نقلیه شخصی، هواپیما و قطار وارد این استان شدند و 450 هزار نفر نیز زائر پیاده بودند.

مدیرکل توسعه گردشگری ادامه داد: گیلان با ثبت نام دو میلیون و 700 هزار نفر در بین استان های پر مسافر در جایگاه سوم قرار دارد آذربایجان شرقی با دو میلیون و 500 هزار نفر، اردبیل با دو میلیون نفر، آذربایجان غربی با یک میلیون و 900 هزار نفر و کردستان با یک میلیون و 600 هزار نفر بر این اساس، آنها بیشترین سفر را در تعطیلات نیمه شهریور داشتند.

وی افزود: تعداد ورودی ها از استان های مسیر مانند خراسان شمالی است و خراسان جنوبی نمی توان به طور دقیق بیان کرد زیرا آنها ترانزیت تلقی می شوند و اقامت کمتری نسبت به مسافران ورودی دارند.

فاطمی تصریح کرد: آمار ورودی استانی بر اساس تعداد خودروهای شخصی و صندلی اتوبوسی که وارد هر استان شده است به جز خراسان رضوی که سفر به آن با هواپیما و قطار نیز محاسبه شده است، تصریح کرد: آمار ورود به سایر استان ها تعداد مسافرانی که با قطار و هواپیما وارد می شوند را محاسبه نمی کند.

این مسئول گردشگری همچنین بیان کرد: این آمار موید آن است که حجم سفر در تعطیلات نیم ساله شهریور 1403 در شمال و غرب کشور بیشتر بوده است.

دبیر ستاد هماهنگی خدمات گردشگری در خصوص آمار و وضعیت اسکان مسافران در تعطیلات نیمه شهریور ماه 1403 گفت: ظرفیت اقامتگاه های رسمی در استان های خراسان رضوی، مازندران، گیلان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، همدان، قزوین، زنجان، ایلام، اصفهان، چهار محال بختیاری، کوگیلویه و بویار احمد بیش از 90 درصد تکمیل شد.

فاطمی افزود: در تعطیلات هفته گذشته یک میلیون و 260 نفر در اقامتگاه های رسمی استان های خراسان رضوی، گیلان 522 هزار نفر، مازندران 342 هزار نفر، اردبیل 207 هزار نفر، فارس 194 هزار نفر، آذربایجان شرقی 117 هزار نفر اقامت کردند. مردم، اصفهان – 105 هزار نفر در شب، آذربایجان غربی 67000 نفر در شب، گلستان 67000 نفر در شب، کردستان و همدان هر شب 54000 نفر.

وی با بیان این مطلب افزود: ستاد مرکزی هماهنگی خدمات گردشگری برای احصای آمار اسکان مسافران علاوه بر ظرفیت اشغال شده در «اقامتگاه‌های رسمی» مانند هتل‌ها، بوتیک هتل‌ها، هتل‌آپارتمان‌ها و مهمانسراها و سایر اقامتگاه‌ها، این آمار را اعلام کرد. از «اسکان اضطراری» شامل سالن‌های ورزشی، خوابگاه‌های دانشگاه، اتاق‌های بحران و «مسکن‌های غیررسمی» مانند کلاس‌های آموزشی، عبادتگاه‌ها و مهمان‌سرای ادارات استان نیز جمع‌آوری می‌شود. چادر و کمپ در آمار اسکان لحاظ نشده است زیرا امکان تایید وجود ندارد.

دبیر ستاد راهداری درباره اسکان اضطراری در هفته گذشته توضیح داد: در استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان، خراسان رضوی و مازندران از ظرفیت سکونتگاه های غیررسمی مانند اماکن آموزشی، مدارس، مساجد و مراکز عبادی استفاده شده است. به طور کامل تکمیل شده است.

وی افزود: در خراسان شمالی و جنوبی 50 درصد ظرفیت اقامتگاه های رسمی از نظر تعداد مسافران ورودی تکمیل شد که نشان می دهد مسافران این دو استان گذرا بوده و از کمپ و چادر نیز استفاده می کردند.

فاطمی تصریح کرد: بیشترین چالش ها در استان های شمالی (گیلان و مازندران) رخ داده و در استان خراسان رضوی و سایر نقاط کشور که مسافر بوده مشکلی گزارش نشده است. در گیلان و مازندران از آنجایی که حجم سفر زیاد بود مشکلاتی از قبیل سوخت و تردد پیش آمد و تا جایی که امکان داشت سایر مشکلات پیگیری شد.

انتهای پیام

میانگین امتیاز کاربران: 0 / 5. تعداد آرا: 0

سایر مطالب مرتبط
پرسش/نظر خود را مطرح کنید.

پرسش/نظر خود را مطرح کنید. (آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد)